Min lokala hjälte

Bredängsbo fick sex år för grova knarkbrott

kokain och en eurosedel
Kokain, en lukrativ vara för knarkhandlarna. Denna gång gick affären om intet.
En 38-årig man från Bredäng har dömts till fängelse i 6 år och 10 månader, för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling.
Han greps efter en tids hemlig telefonavlyssning.

Den 3 oktober 2016 stod 38-åringen på Stockholms Central. Där skulle han ta emot nära ett halvt kilo kokain som förts in i Sverige via Öresundsbron.

Men på Centralen väntade också Tullkriminalen, som grep smugglaren som anlänt med tåget. Denne hade då 50 kapslar kokain i magen.

Bredängsbon greps dock inte, utan lämnade tågstationen. Vad han inte visste var att han var telefonavlyssnad sedan en tid tillbaka, och att många av samtalen positionerats till hans hem i Bredäng.

Genom avlyssningen fick Tullkriminalen reda på att ett nytt parti knark var på väg via Öresundsbron. Därför var spanare på plats vid Stockholms central den 29 oktober 2016, då 38-åringen skulle ta emot drygt 7 000 tabletter 2C-B, som är narkotika.

Denna gång greps både smugglaren, Bredängsbon och hans flickvän utanför Åhléns. Narkotikan hittades gömd under en bottenplatta i en väska.

Nu gjordes också en husrannsakan i 38-åringens hem i Bredäng. Där hittade Tullkriminalen nära 20 gram kokain i två sväljkapslar.

Nu har mannen dömts till fängelse i 6 år och 10 månader. Han dömdes för grovt narkotikabrott, grov narkotikasmuggling och för narkotikabrott (för kokainet han hade hemma). Han utvisas också ur landet och får inte återkomma på 15 år.

Smugglaren som greps den 3 oktober dömdes till fängelse i 4 år och 6 månader, för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling. Smugglaren som greps samtidigt som Bredängsbon dömdes till två års fängelse, för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling. Båda utvisas ur landet. Den ena får inte återkomma på 15 år, den andre på 10 år.

Brotten är grova av flera skäl, slår Södertörns tingsrätt fast: Mängden narkotika var stor och av en farlig art, och brotten ingick i en större verksamhet.