Breddenskolan vann Matsalskampen

Upplands Väsby-skolan minskade matsvinnet mest av 57 skolor från nio kommuner. Skolan vinner en prissumma på 20 000 kronor.

Breddenskolan i Upplands Väsby vann den ena deltävlingen av Matsalskampen. Skolan minskade sitt matavfall med drygt 82 procent sedan tävlingens start.

– Det känns väldigt roligt att vi tog hem priset. Matsalskampen har satt igång tankar och ett stort engagemang hos eleverna och följer vårt uppdrag att ha ett miljöperspektiv i alla skolans ämnen, säger Ebba Wannegård, rektor på Breddenskolan i ett pressmeddelande.

Matsalskampens syfte är att minska matavfallet och uppmärksamma miljöfrågan i skolorna. Tävlingen arrangeras av kommunens avfallsbolag SÖRAB och förutom Upplands Väsby deltar även skolor från Danderyd, Järfälla, Lidingö, Sollentuna, Solna, Sundbyberg och Vallentuna.

De övriga skolorna från Upplands Väsby som deltog var Bollstanässkolan, Vik, Vittra och Väsby skola. Totalt deltog 57 skolor i tävlingen som bestod av två deltävlingar.

Breddenskolan vann deltävling B och Vittraskolan kom på fjärde plats i samma deltävling. I deltävling A placerade sig Bollstanäs skola på plats 10, Vikskolan på plats 34 och Väsby skola på plats 40.

Prissumman som Breddenskolan vinner är 20 000 kronor och prisutdelning sker på tisdag 15 december.