ANNONS

Brendas bebis påkörd av bussen

Brenda Nehgme, här med 8 månader gamla Alexis i knät, känner att hon ännu inte har kommit över chocken.
Brenda Nehgme, här med 8 månader gamla Alexis i knät, känner att hon ännu inte har kommit över chocken.
Det var vid den här hållplatsen i Högsätra som olyckan inträffade.
Det var vid den här hållplatsen i Högsätra som olyckan inträffade.
Alexis for i marken efter att bussens bakparti slagit omkull barnvagnen.
Alexis for i marken efter att bussens bakparti slagit omkull barnvagnen.
Bussens bakparti slog omkull både Brenda och hennes åtta månader gamla son Alexis så att han slog huvudet i asfalten. Efter smällen körde bussföraren bara vidare.
ANNONS

Lidingö

När Brenda Nehgme hade varit och handlat julklappar tog hon som vanligt bussen hem till Högsätra. Bussen stannade vid Lidingö sjukhus och Brenda gick ut med en stor påse och en barnvagn med sin åtta månaders gamla son Alexis i. Väl ute på trottoaren skulle hon ordna så att hon kunde bära påsen och dra barnvagnen på ett smidigt sätt. Men plötsligt slås både Brenda och barnvagnen till marken – och Alexis huvud träffar asfalten.

– Jag förstod inte vad som hänt. Jag tror fortfarande inte jag smält chocken, säger Brenda när vi ses i familjens lägenhet i Högsätra fyra dagar efter händelsen.

Alexis sitter i pappa Sebastian Ekbloms knä med nyfikna ögon och jollrar nöjt för sig själv, men på sidan av hans panna syns en bula och ett tydligt blåmärke som nu börjar gulna.

Någon timme efter att de kommit hem från bussen spydde Alexis, någonting vårdupplysningen hon ringt tidigare sagt att hon skulle se som ett varningstecken, och Brenda kastade sig iväg i taxi till Astrid Lindgrens barnsjukhus.

– Det var otroligt obehagligt. På sjukhuset sa de att det var tur att smällen inte varit kraftigare.

Alexis fick en större bula på skallen och hade märken på revbenen från selen, som han halvt kastades ur. Själv fick Brenda blåmärken på benen.

Busshållplatsen ligger precis före en kurva. Kör bussen för långt fram och gasar på vid start åker bakpartiet upp över trottoaren.

Händelsen har varit traumatiserande för hela familjen. Men det de reagerar starkast på är att busschauffören inte stannade när de åkte i backen. Men han stannade en bit bort för att plocka upp några som skulle med bussen. Brenda är säker på att han sett dem, och hört när bakpartiet kolliderade med dem.

ANNONS

– Han borde veta att risken att bakpartiet sveper in över trottoaren finns och därför köra försiktigt från hållplatsen, inte gasa på. Han kunde ha tagit min sons liv, säger Sebastian upprört.

Brenda fick hjälp av en kvinna på hållplatsen som sett allt.

– Hon var fantastisk. Hon reagerade direkt, innan jag ens förstått situationen. Hon lyfte upp Alexis och var jätteupprörd.

Både Brenda och kvinnan ringde SL och berättade vad som hänt och fallet är anmält som en skada mot person och egendom. Brenda kommer också att göra en polisanmälan.

Brenda tycker att det känns jobbigt att hon kommer att kunna träffa föraren igen och hon har fortfarande inte vågat åka buss igen.

– Jag har en 6-åring också som jag brukar åka buss med till skolan, men det känns jättetungt nu. Jag är rädd, skärrad.

Både Sebastian och Brenda tycker att det är flera busschaufförer på Lidingö som har dålig attityd och kör aggressivt – men de vill också framhålla att det även finns många väldigt trevliga.

Keolis är ansvarigt för bussarna och chaufförerna som kör på Lidingö. Hittills i år har SL tagit emot 100 klagomål gällande Keolis förare på Lidingö. De handlar bland annat om att förare upplevs som otrevliga, kör osäkert eller inte tänker på tillgängligheten.

Fakta

Alltid över 100 klagomål

Antalet synpunkter som SL fått in på förares körsätt år för år:

2015: 100

2014: 141

2013: 162

2012: 113

Källa: SL.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.