ANNONS

Breviksbadet blir åretruntnöje

Breviksbadet expanderar.
Breviksbadet expanderar.
Hoverboard
Hoverboard
Det stortsatsas på Breviksbadet. Till nästa år får badet en inomhuspool, ett elbilsland och en hoverboardbana för de unga - eller våghalsiga äldre.
ANNONS

Trots planer på att bygga ett nytt bad på Lidingö finns inga planer på att lägga ner Breviksbadet, tvärtom. Inför årets säsong renoverade kommunen Breviksbadets reningsverk för 4,2 miljoner kronor. Nu har Christian Neidert, som tidigare drivit badet på 1-årsavtal med kommunen, fått ett tioårigt avtal och satsar ännu mer.

– Nu kan vi känna en större säkerhet i badet och vågar satsa pengar på det. Tidigare, när det varit lite sämre väder så stannade folk hemma. Så nu utökar vi och skapar mer aktiviteter och en inomhuspool, säger Christian Neidert.

Investeringarna görs tillsammans med Monas simskola, som tidigare hålls simlektioner i utomhuspoolen. Den nya poolen ska vara öppen året runt.

– Det blir en varm bassäng på 3 gånger 7 meter där man kan ha vattengympa, babysim och så vidare, säger Christian Neidert.

För de små ska ett elbilsland byggas.

– Det blir som en liten stad där små elbilar kan rulla runt.

För de lite äldre byggs en hoverboardbana – något som kanske inte alla hört talas om tidigare.

– Tänk dig en Segway men utan handtag, som en platta med hjul på sidorna. Det är mycket lättare än det ser ut och framförallt är det väldigt roligt. Banan är tänkt för 9-15-åringar, men jag tror många äldre också är sugna på att testa.

Christian Neidert och Monas Simskola satsar 1,4 miljoner på badet i första skedet och tänker göra förbättringar successivt. Först ut är minigolfbanan som ska rustas upp till sommaren.

ANNONS

– Det ska bli jättekul och det kommer att bli roligare på Breviksbadet!

Går allt enligt planen öppnar inomhuspoolen i början av våren. Utomhusaktiviterna öppnar samtidigt som utomhusbadet i mitten av maj.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.