ANNONS

”Det är skräp att brevlådorna måste flyttas”

Krig om brevlådor i Bolinderbyn.
Klas Gustafsson är missnöjd över Postnords behandling av ärendet.
Postnord kräver att brevlådorna ska stå vid vägen för att underlätta för utdelarna. De som bor i området vill hellre se en annan lösning.
ANNONS

Det pågår en dispyt om brevlådornas placering i Bolinderbyn i Kallhäll. Det är bostadsrättsföreningen Bolinderbyn 1 och Postnord som inte riktigt kan komma överens.

Det har Mitt i berättat om tidigare i veckan.

Postnord menar att det är ett arbetsmiljöproblem för deras utdelare att behöva parkera bilen och gå runt mellan lådorna, som idag är fästa på radhusens respektive trappräcke.

Marcus Berge är distrubitionsområdeschef på Postnord för Bromma och Järfälla.

– Vi måste tänka på tunga lyft och anpassa och använda resurserna på ett effektivt sätt. Idag delar vi ut färre brev, men fler paket, och vi måste få med oss så mycket som möjligt ut på turerna, säger han.

Föreningen menar att Postnord borde kunna använda moped, cykel eller liten elbil för att kunna ta sig fram på gångvägen som går längs med husen. Men Postnord säger att det inte är möjligt eftersom de då inte får med sig tillräckligt många paket och brev ut.

Postnord har gått ut med kravet att lådorna ska placeras i ett kluster vid bilvägen, och att detta skulle ha varit åtgärdat vid midsommar i år. Brevlådorna sitter fortfarande fast vid räckena och nu hotar Postnord med att inte dela ut posten från och med den femte december.

ANNONS

Då kommer föreningens medlemmar få åka till Postnords företagscentrum i Veddesta för att hämta ut sin post istället.

”Vilket larv!”

Klas Gustafsson bor i längan på Bolindervägen och är besviken.

– För några år sedan hade vi brevinkast i ytterdörren. Sedan tvingade Postnord oss att montera brevlådor på trappräckena. Och nu det här. Vilket larv! Tidningsbuden lämnar ju morgontidningen i brevlådan, säger han.

Krig om brevlådor i Bolinderbyn.

Marianne Hutter. Vill ha sin post i brevlådan, och lådan ska sitta på räcket.

Marianne Hutter bor på Relävägen och menar att hon omöjligt kan ta sig till Veddesta och hämta posten.

– Jag är 92 år och osäker på mina ben. Jag vill ha min brevlåda kvar vid trappan. Om brevlådan blir flyttad då protesterar jag högt, säger hon.

När det kommer till hämtning av post i Veddesta säger Marcus Berge att det för hushåll där alla är över 80, eller för personer med fysisk funktionsnedsättning, går att lösa.

– Vi har ett ansvar att lösa det, så bara ring oss, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.