ANNONS

Tre skadade i kraftig villabrand i Tyresö

Branden i Tyresö.
Branden i Tyresö.
Brandkåren larmades ut strax efter klockan 15 för att släcka en villabrand i Tyresö. Villan var under renovering och tre arbetare som andats in rök fick syrgasbehandling på plats.
– Det är två bränder på samma fastighet, säger Lennart Meijer, operativ chef på Södertörns brandförsvar.

ANNONS

Strax efter klockan 15.00 fick brandkåren in ett larm om att en villa brann i Tyresö. De kom till platsen fem minuter senare och påbörjade släckningsarbetet.

– Det brann med öppna lågor och vi har varit där där med tre stationer, säger Lennart Meijer, operativ chef på Södertörns brandförsvar.

En sommarstugebrand som spred sig

Enligt polisens hemsida är villan, som var under renovering, övertänd. Tre personer som jobbade på plats har andats in rök och de har fått syrgasbehandling på plats. Det är oklart om de kommer att behöva föras till sjukhus enligt Lennart Meijer.

– Det var en sommarstuga som började brinna. Branden har sedan spridit sig till en byggnadsarbetsplats där man bygger en villa. Så det är två bränder på samma fastighet, säger Lennart Meijer.

Ska vara släckt 18.30

Han säger att det inte finns någon risk för ytterligare brandspridning. Prognosen för när släckningsarbetet är klart är 18.30.

Klockan 15.20 uppger ett vittne för Mitt i att röken var väldigt svart strax efter klockan 15 men att den tjugo minuter senare var vitare i färgen.