ANNONS

Britney Spears blir teater i Kärrtorp

Pressbild "Britney".
Pressbild "Britney".
Popstjärnan Britney Spears är föremål för Turteaterns höstproduktion. En föreställning som kretsar kring feministisk kraft.
ANNONS

– Vi är väldigt nyfikna både på hur popmaskineriet kring kvinnor ser ut och hur vi som samhälle behandlar kvinnliga stjärnor. Allt gestaltas genom Britney Spears karriär och liv, som pendlat mellan att vara en drömsaga och en absurd skräckfilm, säger Hökarängsbon Py Huss-Wallin, som står för text och regi.

Föreställningen tittar också närmare på en förändring som enligt Py Huss-Wallin skett inom den feministiska rörelsen. Som 16-åring kunde hon inte alls se artister som Britney Spears och Spice Girls som kvinnliga förebilder. Snarare kände hon ett motstånd mot den delen av popindustrin. I dag som 30-åring kan hon i stället se en kvinnlig feministisk kraft som vunnit erkännande.

– Förr kunde det vara så att om man skulle bli en stark businesskvinna skulle man ta sig an ganska maskulina drag och skala bort det feminina. Nu lever vi i en tid där några av vår tids starkaste businesspersoner är kvinnor som Beyoncé, som jobbar med väldigt feministiska attribut. Från att ha setts som svagheter lyfts de nu i stället fram som styrkor. Det tycker jag är härligt.

Föreställningen ”Britney” har premiär på Turteatern den 5 november och spelas till och med den 17 december.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.