Brobo döms för tårtstöld

asasha
20-åringen krossade en ruta på konditoriet i Bro, stal en tårta och flera burkar läsk. Nu döms han och ytterligare en man för flera stölder och rån.

Det var i december 2015 som 20-åringen tog sig in på Bageri Mazarin i Bro. Efter att ha krossat en ruta stal han minst tio burkar läsk och en tårta värd 500 kronor. Han ska dessutom ha tagit med sig en papperskorg.

Efter inbrottet tvingades personalen sanera butiken och laga den krossade rutan för 2 000 kronor. Inbrottet är ett av flera som drabbat konditoriet senaste åren.

Nu döms 20-åringen för stölden och flera andra brott i Stockholmsområdet. Bland annat döms han för inblandning i ett rån på en bensinmack i Knivsta i september, där han och en 19-årig kumpan hotat en kassörska med kniv. När kumpanerna misslyckades få upp kassan rafsade de åt sig trisslotter, cigaretter och choklad och försvann i en bil. Men de unga männen kom inte långt. Ett vittne följde efter männen och kunde senare leda polisen till deras bil.

20-åringen från Bro är redan känd av polisen och har tidigare dömts för stöld och ringa narkotikabrott. Nu döms han för stöld och ringa narkotikabrott, med skyddstillsyn och vård på behandlingshem som påföljd. Han ska också betala 2 600 kronor i skadestånd till bageriet Mazarin.