Brobor hjälper behövande med mat

Mikael Rainsson och Malin Lindström ger bort julmat under julen.
Mikael Rainsson och Malin Lindström ger bort julmat under julen.
Broborna Mikael Rainsson och Malin Lindström ville ge julmat till en behövande person, familj eller par i Bålsta och deras efterlysning på Facebook fick stor uppmärksamhet.
Efter att flera hört av sig om behövande personer så väljer paret att ge till ännu fler.

– Vi kände att Bålstaborna hjälpt oss med vårt företag så mycket så det var dags att ge tillbaka, plus att det är jul. Vi tänkte att det finns kanske folk som behöver extra hjälp, säger Malin Lindström.

Hon och Mikael Rainsson driver tillsammans Micke & Malins lunch och catering i Bålsta men bor i Bro. Efter att de hade skrivit sitt inlägg fick de snabbt stor respons.

”Man kände att det inte ska vara så här i Sverige 2016”

– Det var kul att så många som hörde av sig och vi fick många tips. Samtidigt är det överraskande och tråkigt att se hur många det är som har det jobbigt. Många historier är väldigt gripande och man kände att det inte ska vara så här i Sverige 2016.

De märkte av att behovet var större än de från början trodde och de valde att hjälpa fler än de hade tänkt från början.

– När vi hade fått in tipsen, då kunde vi inte bara välja en av dem, säger Malin Lindström.

Istället valde de att göra om sina planer. Nu ska de ha en lunch på restaurangen för äldre personer som är ensamma. De har också valt ut en del familjer som de ska besöka för att ge julmat och julklappar till barnen några dagar innan jul.

– Vi tänkte bara ge barnen några små julklappar men vi har fått in många saker. Det är roligt att se att så många är engagerade. Vi trodde inte att så många skulle höra av sig. Bara under fredagsmorgonen (dagen efter att inlägget om julklappar lades ut) har tre personer varit inne och gett oss julklappar.

Då responsen har varit så stor funderar de på att göra samma sak nästa år.

– Vi trodde inte att det var så många som hade det behovet, det här kommer vi att göra nästa år också, säger Malin Lindström och tackar alla som hjälper till att göra det möjligt.