Två bröder åtalas för knivmordet i Brandbergen

Två bröder åtalas för mordet i Brandbergen 15 augusti förra året. Enligt åtalet ska de ha dödat den 24-årige mannen genom upprepade knivhugg och vid samma tillfälle försökt döda en kvinna som är närstående till 24-åringen.

Natten till onsdagen 15 augusti förra året mördades en 24-årig man på Jungfruns gata i Brandbergen. Vid samma tillfälle skadades även en kvinna, närstående till mannen, allvarligt. Två bröder, i 20- respektive 25-årsåldern, greps dagen därpå och häktades tre dagar senare misstänkta för dådet.

Nu åtalas de två männen vid Södertörns tingsrätt, misstänkta för mord och försök till mord. Enligt åtalet ska de ha berövat 24-åringen livet genom upprepade knivhugg mot kroppen, bland annat i hjärtat, och skadat kvinnan allvarligt genom att hugga henne i buken.

– Jag menar att det förelåg en livsfara för henne som uteslöts av tillfälliga omständigheter, har kammaråklagare Per Bergmark tidigare sagt till Mitt i.

De två bröderna förnekar brott.

Blod hittades på kniv

Bevisningen mot de två misstänkta männen innefattar bland annat blod från den mördade 24-årige mannen och den närstående kvinnan, som kunnat säkras på den kniv som hittades i samband med gripandet av den äldre brodern.

De två männen åtalas även för ringa narkotikabrott då de misstänks ha varit drogpåverkade vid brottstillfället.