ANNONS

Bröder tar över kaféet

Dani och Maykel Abdallahad tar över Ana Marias café i januari.
Dani och Maykel Abdallahad tar över Ana Marias café i januari.
Ana Marias Café i Kungsängen stänger efter sex år. Nu tar bröderna från Café Boulevard i Sundbyberg över lokalerna.

– Vi vill höja mysfaktorn, säger äldsta brodern Dani Abdallahad.
ANNONS

Bröderna Maykel och Dani Abdallahad skrev på kontraktet för några veckor sedan. Den 11 januari slår de upp portarna till Petjos café och konditori i Kungsängen centrum.

– Vi kommer att jobba in i det sista med att renovera lokalerna. Det blir nya möbler, träpanel på väggarna och en öppen spis, säger Dani, 27.

Bröderna driver sedan tio år tillbaka Café Boulevard i Sundbyberg. Enligt Dani Abdallahad kommer bakverken som säljs på kaféet att bakas i centralbageriet i Sundbyberg. Sallader och färsk pasta ska tillagas på plats i Kungsängen.

– Vi kommer inte att sälja något som vi inte bakat själva. Kunderna kommer inte att höra några ”micro-pling” hos oss. Vår ambition är att göra om köket i framtiden så att vi kan baka allt på plats, säger Dani.

På sommaren vill de öppna en uteservering ut mot torget.

– Genomgången till konditoriet och miljön omkring är inte så mysig. Vi vill utveckla det och höja mysfaktorn. När man kommer in i caféet ska man glömma omgivningarna omkring.

Namnet – Petjos – kommer ifrån brödernas barndomsvän Daniel Pettersson.

– Vi kallade honom Petjos när vi var yngre. Vi har alltid gillat namnet och sagt att vi vill öppna ett kafé som är döpt efter honom. Nu blir det äntligen av.

Just nu finns fyra caféer i Kungsängen – Café Chris i Kulturhuset, Sannas konditori i Coop Forum, Ana Marias café i Kungsängens centrum och Lillsjöbadets café. Bro har betydligt fler, åtta stycken, varav det senaste ligger i Läkarmissionens lokaler i Fliesbergshuset.

ANNONS
ANNONS