Brodern: ”Ni har förstört vår familj”

En av de åtalade hade sår på händerna och intorkat blod i ansiktet när polisen grep honom.
En av de åtalade hade sår på händerna och intorkat blod i ansiktet när polisen grep honom.
Med en röst som stockade sig av gråt berättade den mördade kvinnans bror i dag om sina, och familjens, känslor kring mordet i Hallonbergen den 7 mars i år.
"Hon var inte som en syster, hon var som en dotter för mig", säger han till rätten i Stockholms säkerhetssal.

Under onsdagen var det dags för de anhöriga till det mördade paret i Hallonbergen den 7 mars, att ta plats och berätta om sina känslor kring dubbelmordet.

Det var dock bara den 41-åriga kvinnans äldre bror som tog till orda inför rätten. En kvinna på stolen intill honom höll en tröstande arm kring ryggen på brodern, som med gråt i rösten berättade om saknaden efter sin syster.

Hon var inte som en syster, hon var som en dotter för mig

– Hon var inte som en syster, hon var som en dotter för mig. Jag var med när hon föddes och öppnade ögonen för första gången. Jag känner mig som en far för henne även om hon inte var min biologiska dotter, säger han.

Hade stort stöd av varandra

Brodern och den mördade systern hade bott ihop i omgångar under en stor del av sina vuxna liv och det var även hon som ihop med ytterligare en syster tog hand om broderns barn när han gick igenom en jobbig skilsmässa.

– De har haft ett otroligt inflytande på mina barn. Att de nu är vuxna, inne i samhället,  har klarat sig bra i skolan och fått bra värderingar är tack vare mina systrar, säger mannen.

Brodern och hans syster hade kontakt dagligen och sågs så ofta de kunde. Tiden innan morden skedde hade de båda en mycket jobbig tid då en av deras bröder var mycket sjuk och senare dog, och även kvinnans sambo, som även han knivhöggs till döds, var sjuk sedan länge.

”Mina föräldrar är döda”

 

Brodern var med en av sina andra systrar på en blomsterbutik för att ordna blommor till deras brors begravning när deras mamma ringde och berättade att det hänt den 41-åriga kvinnans 8-årige son någonting.

– Vi delade upp oss, så jag åkte till mamma min syster till dagis, berättar brodern.

Systern ringde strax tillbaka och sa att de allihop måste åka till sjukhuset.

Han sa ”mina föräldrar är döda”. Jag trodde honom inte.

– Den förste jag träffade var nn (den mördade kvinnans 8-årige son). Han sa ”mina föräldrar är döda”. Jag trodde honom inte och bad honom att ta det lugnt, säger brodern.

Han fick dock snart klart för sig att det stämde att både hans syster och hennes sambo knivhuggits till döds och åkte för att hämta ytterligare en syster för att hela familjen skulle vara samlad när han berättade för dem.

– Om ni själv får barn så kommer ni förstå hur det känns att förlora en dotter. Jag hoppas att era familjer och mammor inte ska behöva gå igenom samma sak som vi har gjort. Ni har förstört vår familj, vi blir aldrig den samma igen, säger brodern och riktar sig till de fyra åtalade män som sitter en bänkrad framför honom i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt.