ANNONS

Bröderna slår miljonrekord på nätet

Kungsängenbröderna har försökt hålla sina identiteter hemliga under kampanjen och visar sig bara i masker föreställande mops-hundar - eller pugs som det heter på engelska.
Kungsängenbröderna har försökt hålla sina identiteter hemliga under kampanjen och visar sig bara i masker föreställande mops-hundar - eller pugs som det heter på engelska.
Kungsängenbröderna Hamid och Vahid Toosi ville skapa världens minsta trådlösa hörlurar. Nu slår de rekord på crowdfundingsajten Kickstarter.
ANNONS

Vahid och Hamid Toosi, 30 och 34, gick från lärarvikariejobbet på Ekhammarskolan till världsmarknaden. Efter naturlinjen på Upplands-Brogymnasiet hamnade bröderna på KTH och Handelshögskolan, sedan till olika jobb som affärsrådgivare och energidrycksskapare.

Nu slår sig Kungsängenbröderna ihop. Med deras nya företag Pugz, som tillverkar trådlösa hörlurar, har de lyckats väcka uppmärksamhet långt utanför Sverige. Bolaget registrerades i april förra året och i augusti lanserades en insamlingskampanj på sajten Kickstarter. Bröderna hoppades få ihop 400 000 kronor för att börja tillverka lurarna. Efter drygt en månad var de uppe i 12 miljoner – tionde bäst resultat i Europa, någonsin.

– Det är överväldigande. Vi var verkligen inte beredda på det här, säger Hamid Toosi, storebror.

Lurarna ska bli ”världens minsta” och laddas via mobiltelefonen. I november skeppas de ut till över 10 000 kunder.

Hur är det att jobba tillsammans med brorsan?

– Som att vara i ett stormigt förhållande. Vi pendlar mellan lycka och frustration hela tiden. Samtidigt är det fantastiskt att jobba tillsammans med någon som man står så nära. Särkilt när det går så här bra.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.