Bröderna som vill få dig att bli mer spontan

Att gå på teater, konsert eller föredrag ska inte kräva någon lång planering. Det tyckte bröderna Ludvig och Oskar Linse och startade tjänsten Spontano.

Att leva i nuet är något många pratar om och försöker uppnå med mer eller mindre framgång. Ludvig Linse, 27, och Oskar Linse, 22, från Ella gård funderade på hur de själva skulle kunna leva ut sin spontanitet och kom då på idén Spontano.

– Tjänsten går ut på att man kan se vad som händer samma eller nästa dag och snabbt och enkelt köpa biljett till evenemanget, förklarar Ludvig. En hel del företag ordnar evenemang men har svårt att fylla sina platser på teatrar, konserter och kurser.

Det kostar ingenting extra för kunden att köpa biljetten via deras tjänst. Det är arrangören som betalar för den.

Ludvig berättar att bröderna utgick ifrån sig själva när de kom på idén. De är båda väldigt spontana.

– Det är både en tillgång och en last. Att komma på att man vill spela fotboll en kväll kan vara en briljant idé men svår att genomföra om inte alla ens vänner är lika spontana.

De började arbeta fram idén om tjänsten i maj förra året men det var först i oktober som de började göra det på heltid. Ludvig sa upp sig från sitt jobb och Oskar gjorde ett avbrott i sina studier.

I samband med det gav de upp de tillfälliga arbetsplatserna, som till exempel föräldrahemmet i Täby, och skaffade sig ett riktigt kontor på Stockholms universitet.

Vid Lucia lanserades sidan på internet.

– Första månaden hade vi 15 000 besökare och vi är jätte­nöjda med den starten. Särskilt som jul och nyår är högtider med traditioner när många dessutom åker bort och de flesta aktiviteter är planerade i förväg. Nu jobbar vi på att nå ut till ännu fler.

Idén är att tjänsten ska erbjuda ett brett urval av evenemang.

– Det ska vara allt från finkultur som teater och klassiska konserter till pubspelningar, standup, paintball och fotboll.

Är alla evenemang i innerstan eller tipsar ni även om sådant som händer i Täby till exempel?

– Målet är att ha med så många delar av Stockholm som möjligt även om de flesta evenemang är i innerstan eftersom de blir mer tillgängliga för alla då. Vi har haft aktiviteter i andra kommuner och skulle gärna ha med exempelvis spelningar och teatergrupper i Täby.

Fakta

Har evenemang för 48 timmar framåt

Internettjänsten Spontano startades i december förra året av bröderna Oskar och Ludvig Linse.

Besökaren kan köpa biljetter direkt på sidan för listade evenemang 48 timmar framåt.

Adressen till hemsidan är: http://spontano.se.