Bröderna vidare i sångtävling: ”Är en dröm”

Kungsängensbröderna Mattias och Mikael Bjerkestrand har gått vidare i Startist, en musiktävling för personer med funktionsnedsättning. Nu är det upp till tittarna om vem som går till final.
– Det är en stor upplevelse för dem, säger deras mamma Sanna Bjerkestrand.

Kungsängensbröderna Mattias och Mikael Bjerkestrand har sjungit sig vidare i musiktävlingen Startist, som vänder sig till personer med olika funktionsnedsättningar. Den är baserad i småländska Sävsjö, men vänder sig till musikintresserade i hela landet.

Spelade in musikvideo i Småland

– Vi fick åka ner och vara där i två dagar. Halva dagen spenderas i en inspelningsstudio. Det var hur mycket folk som helst och väldigt hög nivå, berättar brödernas mamma Sanna Bjerkestrand.

Komipsen Tomas med bröderna Mikael och Mattias Bjerkestrand.

Bröderna har varit med i tidigare musiktävlingar och Sanna skickade in klipp från dem.

– De blev överraskade och tyckte det var jättekul.

I maj väntar finalen och det är upp till tittarna om vem som går vidare.

För Mattias är drömmen att stå på scen

Sångbidragen läggs upp på Youtube och åtta finalister väljs utifrån flest visningar tillsammans med antal tummar upp.

– För Mattias är drömmen att stå på scen och jobba med musik. Han vill utveckla sig mer. Han har bland annat autism och har sakta jobbat bort blygseln på scen.

Att scenskräcken avtagit märks i musikvideon när han sjunger Patrik Isakssons ”Under mitt tunna skinn”, som hade fått en annan att darra framför kameror och strålkastarljus. 

Ge tummen upp för Mattias här: https://www.youtube.com/watch?v=proRJ5OYqH8

Är fotbollsintresserad

Hans bror Mikael är fotbollsintresserad och har valt ”När vi gräver guld i USA”, hyllningslåten till VM-brons-laget 1994.

– Musikvideon har precis nått över 1000 tittare.

Klippet kan ses här: https://www.youtube.com/watch?v=H7JbumzsJws

– Mikael har börjat med musik de sista två åren, men mer som en kul grej. Han gillar att få visa upp sig, är väldigt framåt och får med sig publiken.