Välj ditt område
Modulbostäder som har börjat byggas i Tullinge.
Modulbostäder som har börjat byggas i Tullinge.

Bromma avvaktar tillfälligt byggande för flyktingar

Nyheter Tillfälliga modulbostäder för flyktingar i Bromma har kritiserats och överklagats. Nu avvaktar kommunen med att gå vidare med byggandet.

Mark- och miljööverdomstolen har slått fast att de tillfälliga studentbostäderna på Hisingen som står näst in till klara är olagliga, rapporterar Göteborgs-Posten. Enligt domen ska bostäderna vara av för bra standard för att de ska kunna räknas som tillfälliga.

– Det ska i praktiken finnas en plan för avveckling, så att det är rimligt att behoven verkligen är tillfälliga när man ger tillfälligt bygglov. Det var på den biten som det stupade i Göteborg, säger hovrättsrådet Per Sundberg till Svenska Dagbladet.

Domen som redan överklagats till Högsta domstolen kan nu även få betydelse för de tillfälliga bostäder som planeras för nyanlända. Där i bland de modulbostäder som är tänkta att placeras mellan Spångavägen och Kopparbacken i Bromma, skriver Svenska Dagbladet.

Som Mitt i tidigare skrivit om rör det sig om mellan 125 till 175 lägenheter som just nu projekteras vid Beckomberga och kvarteret Sundby. Förslaget har kritiserats och överklagats av boende i området som nu kan få vatten på sin kvarn i och med domen i Göteborg från mark- och miljööverdomstolen.

Beslutet om de olagliga studentlägenheterna får nu kommunen att avvakta med Brommas modullägenheter, för att se om Högsta domstolen tar upp ärendet, uppger Svenska Dagbladet.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död

Brott

Trängde sig in och rånade kvinna i Husby

Poliser
Brott

En anhållen för dödsskjutningen i Tensta

Nyheter

Tre personer avlägsnades från Medis

Brott

Tre sexuella ofredanden på We Are Sthlm

Trafik

Riddarfjärdssimningen hindrar pendelbåt 85