Bromma avvaktar tillfälligt byggande för flyktingar

Modulbostäder i Tullinge på väg upp 2016.
Modulbostäder som har börjat byggas i Tullinge.
Tillfälliga modulbostäder för flyktingar i Bromma har kritiserats och överklagats. Nu avvaktar kommunen med att gå vidare med byggandet.

Mark- och miljööverdomstolen har slått fast att de tillfälliga studentbostäderna på Hisingen som står näst in till klara är olagliga, rapporterar Göteborgs-Posten. Enligt domen ska bostäderna vara av för bra standard för att de ska kunna räknas som tillfälliga.

– Det ska i praktiken finnas en plan för avveckling, så att det är rimligt att behoven verkligen är tillfälliga när man ger tillfälligt bygglov. Det var på den biten som det stupade i Göteborg, säger hovrättsrådet Per Sundberg till Svenska Dagbladet.

Domen som redan överklagats till Högsta domstolen kan nu även få betydelse för de tillfälliga bostäder som planeras för nyanlända. Där i bland de modulbostäder som är tänkta att placeras mellan Spångavägen och Kopparbacken i Bromma, skriver Svenska Dagbladet.

Som Mitt i tidigare skrivit om rör det sig om mellan 125 till 175 lägenheter som just nu projekteras vid Beckomberga och kvarteret Sundby. Förslaget har kritiserats och överklagats av boende i området som nu kan få vatten på sin kvarn i och med domen i Göteborg från mark- och miljööverdomstolen.

Beslutet om de olagliga studentlägenheterna får nu kommunen att avvakta med Brommas modullägenheter, för att se om Högsta domstolen tar upp ärendet, uppger Svenska Dagbladet.