Då stänger Brommas närpolisstation

My Kreffe Olsson berättar när Brommas polisstation stänger.
My Kreffe Olsson berättar när Brommas polisstation stänger.
Polishuset i Vällingby.
Polishuset i Vällingby.
Just nu renoveras polisstationen i Vällingby. Här ska fler poliser få plats - och poliserna vid Brommaplan flyttar in.

I polisens nya organisation har Vällingby, Hässelby, Bromma och Ekerö slagits ihop till ett lokalpolisområde. Och huvudkontoret kommer att ligga i Vällingby.

Det innebär att polisens lokaler vid Brommaplan kommer att försvinna. Nu är ett datum satt – om renoveringsarbetet av polishuset i Vällingby går som planerat försvinner poliserna från Brommaplan den 12 februari nästa år.

Receptionen vid Brommaplan är redan stängd.

– Vi har kvar närpolisstationen och personal sitter där nu, men receptionen klarar inte våra säkerhetskrav, säger My Kreffe Olsson vid lokalpolisområde Vällingby.

Även receptionen i Vällingby är stängd under renoveringsarbetet.

– Vi hänvisar till Järfälla, Solna eller Sollentuna – eller att ringa 114 14 om man vill göra en anmälan, säger My Kreffe Olsson.

Vällingbypolisens operativa samordnare Håkan Thor medger att ombyggnationen innebär en del krångel.

– Det blir lite struligt under de här veckorna när lokalerna i Vällingby byggs om. Så är det alltid vid en flytt, säger Håkan Thor vid lokalpolisområde Vällingby.

Mindre fotpatrullerande

Enligt honom handlar det framför allt om interna störningar. Polisens planerade verksamheter ska pågå som normalt, men spontana patrulleringar i framför allt Vällingby centrum uteblir när många av poliserna preliminärt utgår från bland annat Solna och Bromma.

När det nya polishuset är färdigbyggt på samma plats den 12 februari kommer hela lokalpolisen i Hässelby/Vällingby/Bromma/Ekerö att utgå från Vällingby. Det är också då som Brommas polisstation slår igen portarna för gott.

Är positiv till sammanslagningen

Håkan Thor ser ljust på sammanslagningen.

– För våran del innebär det klara vinster. Det blir mycket enklare när vi är samlokaliserade. Det blir första gången vi är på en och samma plats. Tidigare har vi varit utspridda på flera ställen. Men vi kommer nog att tappa en och annan medarbetare som inte har lust att flytta, säger Håkan Thor.