ANNONS

Sjukhusledningen var ovetande om beslutet

Mats Brådman, verksamhetschef, tycker att det tragiskt att busshållplatsen dras in.
Mats Brådman, verksamhetschef, tycker att det tragiskt att busshållplatsen dras in.
Mats Brådman.
Mats Brådman.
Sjukhusets ledning informerades aldrig om beslutet att dra in busshållplatsen.
– Ingen har fört en dialog med oss. Det är märkligt att de inte har hört av sig till oss och lyssnat på vilka konsekvenser det här får, säger Mats Brådman, verksamhetschef.
ANNONS

Trafikförvaltningen, Arriva och trafikkontoret har inte kunnat komma överens om vem som bär ansvaret för misslyckandet i anläggningen av den nya busshållplatsen på Follingbogatan utanför Bromma sjukhus. Nu har man beslutat att dra in hållplatsen helt för linje 115.

– Vi tycker att det är djupt olyckligt. En redan dålig kollektivtrafik till sjukhuset försämras ytterligare. Vi är naturligtvis inte alls nöjda och är oförstående över hur det kunnat bli så här, säger Mats Brådman, verksamhetschef för de geriatriska avdelningarna på Bromma sjukhus.

Från och med 9 december tvingas de som reser kollektivt till sjukhuset i stället ta sig till hållplatsen på Söderberga allé, som ligger 550 meter längre bort.

– Vi har många medarbetare som får en uppenbar försämring. Men framförallt drabbar det anhöriga och våra patienter som är gamla, multi-sjuka och som många gånger har svårt att hitta. Jag tycker det är förvånansvärt att man i den miljön tar ett sådant här beslut.

Fick ingen information

Enligt Mats Brådman har varken Trafikförvaltningen, Arriva eller trafikkontoret hört av sig kring beslutet att dra in hållplatsen.

– Ingen har fört dialog med oss. Det är märkligt att de inte har hört av sig till oss och lyssnat på vilka konsekvenser det här får. Vi har inte heller fått någon information.

Stockholms sjukhem blev varse om att hållplatsen skulle dras in först när en medarbetare berättade om det.

ANNONS

– Vi fick veta det genom en medarbetaren som hade åkt bussen och hört i högtalaren att den skulle sluta gå till sjukhuset, säger Mats Brådman.

Hur kommer ni gå vidare med det här?

– Vi ska försöka jobba så gott vi kan på vår front för att få till en förändring naturligtvis, men jag vet inte riktigt än genom vilka kanaler. Jag tror det kan handla om politiken till slut.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.