Cindy från Bromma kan bli Sveriges mästerkock

Annedalsbon Cindy Bengtsson till final i årets Sveriges mästerkock.
Annedalsbon Cindy Vu Bengtsson gick till final i årets upplaga av Sveriges mästerkock.
Cindy Vu Bengtsson från Annedal är en av finalisterna i Sveriges mästerkock.
Under vintern och våren kommer tv-tittarna kunna följa hennes jakt på årets titel.
– Det känns helt overkligt, säger hon.

I torsdagens avsnitt av Sveriges mästerkock i TV4 stod det klart. Annedalsbon Cindy Vu Bengtsson övertygade juryn med sina matlagningskunskaper, och är nu en av tolv amatörkockar som går vidare från uttagningsfasen i Gävle och in i finalomgångarna i Stockholm.

– Det kändes helt overkligt. Jag har suttit där hemma i soffan tidigare år och tänkt att ”det där skulle ju jag kunna göra”, och så gick jag till final! Det känns mäktigt, omtumlande och häftigt, säger Cindy.

Hon sökte till programmet på eget initiativ. I sin audition övertygade hon samtliga jurymedlemmar (Leif Mannerström, Markus Aujalay och Mischa Billing) med sin halstrade tonfisk, och nu har hon alltså chansen att bli Sveriges näste mästerkock.

Till vardags driver hon en skönhetssalong, umgås med sin man och deras två barn – och lagar mat. Massor av mat.

– Jag lagar mat hela tiden. Det är i stort sett alltid folk hemma hos oss på helgerna. Folk kommer oanmälda och rullar hem några timmar senare. Det är min regel. Kommer man hem till oss och äter så måste man rulla därifrån, säger Cindy.

Matlagningskunskaperna kommer från en ständig närvaro i köket med familjen under hela uppväxten.

– Vi åt många och långa måltider varje dag. Vid lunchen satt vi redan och planerade vad vi skulle äta till middag, säger hon.

Vilken är paradrätten?

– Det måste nog vara den halstrade tonfisken. Eller T-bonestek med rödvinssås, det är det bästa jag vet. Om jag var döende så skulle min sista måltid vara en T-bonestek med rödvinsås.

Sveriges mästerkock visas onsdagar kl 20 i TV4.