Brommabo får fängelse efter knarksmuggling

Männen greps när de lastade över knark från en lastbil till en personbil.
Männen greps när de lastade över knark från en lastbil till en personbil. (Arkivbild).
I februari i år greps tre män i Södertälje när de lastade över 100 kilo amfetamin från en lastbil till en personbil.
En av männen var en 30-årig Brommabo, som nu döms till ett flerårigt fängelsestraff för synnerligen grovt narkotikabrott.

Den 8 februari i år slog polisen till mot tre män som var i färd med att lasta över 100 kilo insmugglad amfetamin från en lastbil till en personbil i Moraberg utanför Södertälje.

Polisen, som hade haft span på männen under en tid, grep männen när de var i färd med att lämna platsen.

Knark för 25 miljoner

I domen från Södertälje tingsrätt går att läsa att polisen uppskattar värdet på amfetaminet till över 25 miljoner kronor.

Nu väntar långa fängelsestraff för alla inblandade. Lastbilschauffören, en man en 60-årsåldern från Nederländerna, döms till 10 års fängelse samt utvisning ur landet. Han har, enligt domen, vid sidan av insmugglandet av 100 kilo amfetamin även gjort sig skyldig till att ha importerat 27 kilo cannabis samt 16 kilo kokain – droger till ett totalt värde över 40 miljoner kronor på gatan, enligt polisen.

En 50-åring från Solna döms till åtta år i fängelse för synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott. 30-åringen från Bromma får sex års fängelsestraff för synnerligen grovt narkotikabrott.

”Visste inte vad som fanns i väskorna”

Alla tre har i rätten hävdat att de inte vetat vad som funnits i väskorna, men tingrätten har gjort bedömningen att bevisningen räcker för att påvisa att de tre männen varit fullt medvetna om sina handlingar.