ANNONS

Brommabo skickade 10 000 bluffakturor

Fejkade inkassokrav för p-böter. Nu döms han till fängelse.
Fejkade inkassokrav för p-böter. Nu döms han till fängelse.
För ett år sedan skickade han ut 10 000 bluffakturor med fejkade inkassokrav för felparkeringar – nu döms en Brommabo till tre år i fängelse.
ANNONS

Vi skrev för ett år sedan om hur mängder av polisanmälningar kom in till polisen efter att ett registrerat företag skickat bluffakturor till boende i bland annat Hägersten.

Totalt ska han ha skickat runt 10 000 fejkade inkassokrav avseende felparkeringar. Alla var utställda på 930 kronor och skickades till olika bolag med tjänstebilar. 370 fakturor blev betalda och bolaget drog in 343 920 kronor.

Nu döms mannen för grovt bedrägeri till tre års fängelse.

Brommabon skapade Parkeringsinkasso Svenska AB i november 2015. Han tryckte upp mängder av kuvert med bolagets logga, registrerade en mejladress och skaffade till och med en växeltelefonitjänst. Ett instruktionsmejl från mannen till företaget som tillhandahöll växeltelefonen användes mot honom i rättegången:

Svarsfras: Välkommen till Parkeringsinkasso Svenska AB. Kundservice är överbelastad just nu, var god maila på info@parkeringsinkasso.se, dumpa sedan samtal.”, uppmanade mannen företaget att svara de kunder som ringer.

Det var i slutet av september förra året som han skickade ut bluffakturorna, som sammanlagt vägde närmare 200 kilo, men omgående lade Svensk handel upp företaget på sin varningslista och skadorna kunde minimeras. Nu döms mannen för 370 fullbordade brott och 9600 fall av försök till bedrägeri.

ANNONS