”Skrev låten när jag var olyckligt kär”

Artisten Emanuel Bagge bor i Traneberg i Bromma.
Artisten Emanuel Bagge bor i Traneberg i Bromma.
Emanuel Bagge, 28, kom ända till final i 2017 års upplaga av Talang på TV4.
Emanuel Bagge, 28, kom ända till final i 2017 års upplaga av Talang på TV4.
Tranebergsbon Emanuel Bagge fick sitt genombrott i Talang på TV4. Nu släpper han en ny låt som handlar om olycklig kärlek.
– När vi skrev låten var jag själv olyckligt kär. Jag berättade faktiskt för henne att jag var kär men fick inte det svaret jag hoppades på, säger han.

Artisten Emanuel Bagge, 28, kom ända till final i 2017 års upplaga av Talang på TV4. Där fångade han svenska folkets hjärtan med en lugn version av Whitney Houstons ”How will I know”.

Sedan dess har han satsat stenhårt på musiken, under sommaren åkte han på turné och nu släpper han singeln ”Slowly falling pieces”

Låten som är skriven tillsammans med Elin Andersson, Linus Wileryd och Dejan Eskerika handlar om olycklig kärlek.

– Låten handlar om att inte våga ta steget att berätta för någon att man kär i den. Det kan vara läskigt eftersom att man kan förstöra den relationen man har med personen. När vi skrev låten var jag just olyckligt kär, säger Emanuel och fortsätter:

– Jag berättade faktiskt för henne att jag var kär men fick inte det svaret jag hoppades på. Men jag är ändå nöjd med att jag sa det för då kunde jag gå vidare.

Emanuel Bagge kommer från Kramfors, men flyttade till Traneberg  2016. I mars släpper han också en EP med covers och i april släpps ännu en singel.

– På EP:n är det bara jag och ett piano, alltså väldigt enkelt.