ANNONS

Brommabon Mattias var först i kön 1988

Bruce Springsteen spelade på Stockholms stadion 1988.
Bruce Springsteen spelade på Stockholms stadion 1988.
Det tog 29 år. Men nu släpper Bruce Springsteen liveinspelningen från Stockholms stadion 1988.
Brommabon Mattias Sackrén var först i biljettkön när det begav sig.
ANNONS

– Jag och min polare satt hemma i Bromma och lyssnade på radio när vi hörde nyheten om att Bruce Springsteen skulle komma till Stockholm. Vi tog tunnelbanan in till stan, för på den tiden kunde du bara köpa biljetter på vissa ställen. När vi kom fram visade det sig att vi var först i kön.
På den tiden var det de biljettköpare som var först på plats som fick organisera kösystemet och under en hel vecka stod Mattias och hans kompis i kön för att få köpa biljett.

Mattias Sackrén har sett bossen flera gånger och tycker inte att just den här spelningen var något superspeciellt.

– Det var stämningen och allt runt omkring som är det mest bestående minnet. Jag såg Bruce Springsteen runt år 2000 på Madison Square Garden i New York – och den konserten var någonting helt annat.

Bossens Tunnel of love-turné kom med 22 fullastade lastbilar på Valhallavägen i början av juli 1988.

Han pushar nu själv för livespelningen via sin egen Facebooksida: ”The acclaimed 90-min radio broadcast from Stockholm ’88, remixed from multis and expanded to the full 34-song set. This rollicking Tunnel of Love tour de force has it all”.

Se rapports inslag från när det begav sig, och när reportern dels kallar hans största hit för Born in America och dels frågar killar i fluffig frisyr hur det känns att få en biljett efter att ha köat i sex nätter:

ANNONS