ANNONS

Brommaborna om nya strandpromenaden

Äppelviksbon Ingalill Pegelow går ofta längs den nya strandpromenaden .
Äppelviksbon Ingalill Pegelow går ofta längs den nya strandpromenaden .
Trädäcket i Äppelviken är klart.
Trädäcket i Äppelviken är klart.
"Man kan inte gå med barnvagn hela vägen då det är trappsteg och inte plant hela vägen"
"Man kan inte gå med barnvagn hela vägen då det är trappsteg och inte plant hela vägen"
Den nya strandpromenaden mellan Alvik och Ålsten kostar 6 miljoner. Det kommer dröja ända till 2019 innan hela sträckan är klar, men i nuläget kan man njuta av delen som är klar i Äppelviken.
– Vägen är jättehärlig, hoppas de fortsätter bygga ändå bort till Solvik, säger Brommabon Ingalill Pegelow.
ANNONS

Bygget av strandpromenaden mellan Alvik och Ålsten har kostat 6 miljoner kronor. Sträckan som skulle bli klar under sommaren har dragit ut på tiden. Än så länge har den delen av promenaden som ligger i Äppelviken blivit i stort sett klar. Ett trädäck har byggts med sittplatser längs vägen. Hela sträckan beräknas vara klar till 2019 om allt går som det ska.

Mitt i gav sig ut till den nya promenaden en solig förmiddag för att fråga Brommaborna vad de tycker om den nya sträckan.

Vad tycker du om den nya strandpromenaden?

Ewa-Lena Törnqvist och Karin Löfgren
– Det har ju tagit väldigt långt tid men nu tycker jag att det blivit ganska bra. Det har blivit jättefint med bänkarna men man kan inte gå med barnvagn hela vägen då det är trappsteg och inte plant hela vägen, säger Ewa-Lena Törnqvist.


– Det är ju jättefint men jag tänker bara på hur mycket det kan ha kostat, jag kan tycka att det finns andra saker att lägga pengarna på. Sedan kanske det är svårt för äldre människor att ta en promenad här då det inte är plant hela vägen, säger Karin Löfgren.
Ingalill Pegelow
– Vägen är jättehärlig, hoppas de fortsätter bygga ändå bort till Solvik. Det är väldigt trevligt här, jag har bott i Bromma sen jag var barn. När jag var liten brukade jag bada på klippan här där vi står. Nu badar jag mest i Sorunda. En sak som är lite dum är trappstegen, jag går bredvid dem istället ,säger Ingalill Pegelow.

Ragnhild Baneryd och Monica Uddenberg
– Det är jättefint, vi bor i Solna och Sundbyberg, det är första gången vi här och går. Vi är med i en promenadgrupp för pensionärer som har varit på alla möjliga ställen i Stockholmsområdet. Den här vägen är jättevacker, säger Ragnhild Baneryd.

– Utsikten är absolut solklar men man kan kanske inte ska gå här om man är handikappad med alla trappsteg och ojämn väg, säger Monica Uddenberg.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.