Brommaföretag var en knarkfabrik

På ovanvåningen ett vanligt kontor – i källaren en avancerad knarkfabrik.

Nu döms tre män till långa fängelsestraff.

Polisen slog till mot företaget i Blackeberg efter tips från grannarna i början av maj. På ovanvåningen fanns vanlig kontorsutrustning. Men en trappa ner pågick en betydligt mer ljusskygg verksamhet. Sju tält med marijuanaplantor mötte polisen i källaren. Där fanns också en stor mängd avan­cerad odlingsutrustning som använda krukor, värmelampor och automatiska bevattningssystem.

Två män greps direkt i anslutning till lokalen, och en tredje dagen efter då han försökte ta sig in i byggnaden när polisen fortfarande var kvar och arbetade.

Förra veckan dömdes alla tre till fängelse av tingsrätten för grova narkotikabrott. Straffen blev fängelse omkring två år var.

En av männen erkänner att han skött narkotikaodlingen. Enligt honom var han under press från kriminella att betala tillbaka ett lån och tvingades därför till brottet.

– Vi har inte tagit ställning till om vi ska överklaga eller inte. Min klient har erkänt gärningen så för vår del handlar det om rubriceringen och längden på straffet, säger mannens advokat Anders Björk.

De två andra förnekar all kännedom om knarkfabriken. Något tingsrätten ser som orimligt.

– Med tanke på att min klient är oskyldig så kommer vi att överklaga. Vi anser att tingsrätten tagit alldeles för lätt på bevisningen, säger Nils Uggla, en av de andra männens advokater.

Med tanke på att min klient är oskyldig så kommer vi att överklaga.