ANNONS

Husbylärare nominerad till Guldäpplet

Lärarpriset guldäpplet består av ett stipendium och ett glasäpple med guld. I juryn sitter Peter Becker.
Lärarpriset guldäpplet består av ett stipendium och ett glasäpple med guld. I juryn sitter Peter Becker.
Priset Guldäpplet lyfter fram lärare som utvecklat skolan genom it. Bland de nominerade finns Kaj Schmidt som är lärare på Husbygårdsskolan. Den 27 september koras vinnaren.
ANNONS

Lärarpriset har delats ut årligen sedan 2002 och lyfter fram lärare som utvecklat skolan och pedagogiken genom it.  Bland de nominerade hittas en lärare från Husby.

Husbygårdsskolan

Kaj Schmidt är lärare i matematik, naturvetenskap och teknik på Husbygårdsskolan och nominerades för att han har ”arbetat fram interaktiva material som eleverna arbetar med och som bland annat innehåller kontrollfrågor och inbyggda ordförklaringar som hjälper framförallt många av de nyanlända eleverna där många är i behov av extra anpassningar.”  

Peter Becker, ordförande i Guldäpplets jury.

– Bland de nominerade till lärarpriset Guldäpplet ser vi tydligt hur medvetna pedagoger väljer sina verktyg med kunskap och omsorg, ur en välsorterad verktygslåda, med både digitala och analoga verktyg, säger Peter Becker, ordförande i Guldäpplets jury.

Handblåst äpple med guld

Totalt har drygt hundra lärare och förskollärare nominerats i Sverige. Priset består av ett stipendium på 25 000 kronor och ett glasäpple med inläggning i guld.