ANNONS

Brommalärare nominerade till Guldäpplet

Lärarpriset guldäpplet består av ett stipendium och ett glasäpple med guld. I juryn sitter Peter Becker.
Lärarpriset guldäpplet består av ett stipendium och ett glasäpple med guld. I juryn sitter Peter Becker.
Priset Guldäpplet lyfter fram lärare som utvecklat skolan genom it. Bland de nominerade finns två Brommalärare. Den 27 september koras vinnaren.
ANNONS

Lärarpriset har delats ut årligen sedan 2002 och lyfter fram lärare som utvecklat skolan och pedagogiken genom it.  Bland de nominerade hittas två lärare från Bromma.

Alviksskolan och Nya Elementar

Andrey Shupliakov är lärare i matematik och NO på Nya Elementar och nominerades för att han ”skapar nya former för lärande och använder sig av digitala läromedel på ett innovativt sätt och skapar ett lärande som engagerar och involverar på ett helt fantastiskt sätt”.  

Även Malin Larsson, lärare på Alviksskolan, är nominerad för sitt sätt att använda såväl bloggar som youtube i sin undervisning i svenska. 

Peter Becker, ordförande i Guldäpplets jury.

– Bland de nominerade till lärarpriset Guldäpplet ser vi tydligt hur medvetna pedagoger väljer sina verktyg med kunskap och omsorg, ur en välsorterad verktygslåda, med både digitala och analoga verktyg, säger Peter Becker, ordförande i Guldäpplets jury.

Handblåst äpple med guld

Totalt har drygt hundra lärare och förskollärare nominerats i Sverige. Priset består av ett stipendium på 25 000 kronor och ett glasäpple med inläggning i guld.