ANNONS

Brommalärare prisas för sin undervisning

Att väcka elevernas läslust och nyfikenhet på böcker är viktigast i arbetet, anser Cecilia Peña på Nya Elementar.
Att väcka elevernas läslust och nyfikenhet på böcker är viktigast i arbetet, anser Cecilia Peña på Nya Elementar.
Läraren Cecilia Peña på Nya Elementar har tilldelats årets svensklärarpris av Svenska Akademien. Priset går till lärare som stimulerat unga människors intresse för svenska språket och litteraturen.
ANNONS

Cecilia Peña undervisar i svenska och engelska på skolan Nya Elementar i Åkeshov. Hon är en av fyra lärare i Sverige som får Svenska Akademiens svensklärarpris 2016. Priset går till lärare som genom lyckats stimulera ungas intresse för svenska språket och litteraturen.

Cecilia Peña både undervisar och skriver läroböcker. Bland annat har hon skrivit läromedlen Svenska Direkt och Bron. Svenska Direkt är ett läromedel i svenska och svenska som andraspråk för årskurs 7–9. Bron är till för samma ämnen men riktar sig till elever på gymnasiets introduktionsprogram.

”Jag har varit lärare i sexton år och skrivit läromedel i tio år. Det viktigaste i mitt arbete är att väcka lust att läsa och nyfikenhet på böcker. Läsning ska vara något som eleverna väljer och vill göra i stället för något de borde eller måste. Jag vill hitta den gnistan hos eleverna så att de fortsätter att läsa även efter skolan, det är en av de viktigaste sakerna”, säger Cecilia Peña i ett pressmeddelande.

Prisbeloppet är 50 000 kronor.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.