ANNONS

Brommareporter Ida nominerad till journalistpris

Mitt i Brommas reporter Ida Leveby Andersson nominerad till journalistpriset Guldkrattan
Mitt i Brommas reporter Ida Leveby Andersson nominerad till journalistpriset Guldkrattan
Allt kan inte vara gräv och guldspadar. Det vet Mitt i Brommas reporter Ida Leveby Andersson som nominerats till priset Guldkrattan.
ANNONS

Mitt i Brommas reporter Ida Leveby Andersson är en av tre nominerade.

– Det behövs lite uppmuntran för oss journalister som sliter på med vardagsfrågorna som är läsarna närmst men som inte är det som syns och hörs mest, säger hon.

Trafikljusbevakning

I höst har hon till exempel skrivit flera artiklar om ett trafikljus som sattes upp mitt i en cykelbana i Bromma.

– Även om det är liten skitgrej för staden så är det stor grej för de som bor där.  Jag har varit på trafikkontoret så mycket i höst att de nog är lite trötta på mig, säger Ida Leveby Andersson.

Hur har artiklarna tagits emot?

– Det har blivit en snackis. Och jag har fått mycket uppskattning. ”Skönt att ni har koll på vår gata.” skrev en läsare.

Alla Ida Leveby Anderssons artiklar finns här.

Swishat pris

I morgon onsdag utses vinnaren. Prissumman på 7 500 kronor skickas med Swish ”för omedelbar användning till trevligheter och eventuell förkovran.”

Journalistpriset Guldkrattan

ANNONS

Guldkrattan instiftades som en motvikt till Guldspaden och delas ut av Dagens Media ”till den mästerliga slitvarg som under året bäst lyckats slå an den allmänmänskliga tonen i den svenska folksjälen. Som skriver artiklarna eller gör inslagen som alla älskar att tala om.” Bland tidigare års vinnare finns Elisabet Höglund, David Baas och Karin Henriksson.

Så här lyder nomineringen av Ida Leveby Andersson:

”Med Bromma som utgångspunkt hittar hon snackisarna bland lokalborna. En lokaltidnings främsta uppgift är att lyfta de frågor som påverkar lokalbefolkningens vardag. Ida Leveby Anderssons rapportering om hur kommunala byggprojekts budgetar skjuter i höjden, det lokala biblioteket som brottas med minskade anslag och hockeylaget som spenderar timmar på isen redan innan skolklockan ringer är alla lysande exempel på lokaljournalistik när den är som bäst.”