Brommas äldsta byggvaruhus byter ägare

Ekesiöö, Bällstavägen, Bromma
Ekesiöö byter ägare och blir - Beijer.
Brommas äldsta bygghandel byter ägare. Ekesiöö startades 1922 och har funnits i Bromma sedan 1940-talet, men tas nu över Beijer Byggmaterial, som kommer att fortsätta att driva verksamheten i lokalerna på Bällstavägen.

I ett pressmeddelande berättar Beijer att man köpt Ekesiöös filialer i Bromma och Gnesta och därmed stärker sin position inom byggmaterialhandeln i Sverige.

– Vi är glada att kunna lägga de nya filialerna till vår familj. Vi satsar på att få tillväxt inom de största tillväxtområdena i Sverige, och förvärvet av Ekesiöö kompletterar dessutom det förvärv vi nyligen gjorde av Bygg-Oles varuhus i Stockholmsregionen, säger Geir Thomas Fossum, VD på Beijer Byggmaterial, i en kommentar.

Flyttade nyligen

För bara något år sedan flyttade Ekesiöö sin bygghandel från Karlsbodavägen, där den legat sedan 40-talet, till de nya lokalerna på Bällstavägen.

Fyra generationer Ekesiöö har drivit byggkedjan och levererat byggmaterial till stockholmarna i nästan hundra år.

”Gott rykte”

Stefan Ekesiöö, VD på AB Karl Ekesiöö, säger att han är övertygad om att Beijer kommer att fortsätta ta väl hand om både kunder och personal.

– Ett gott rykte är inget man får, det gör man sig förtjänt av. Därför känns det extra kul att lämna över till Beijer, som vi känner är en “perfect match”, säger han.

I och med expansionen har nu Beijer Byggmaterial totalt 82 varuhus i Sverige.