ANNONS

Så mycket har Brommas bostadspriser sjunkit

Hyresrätter i Bromma
Tabellen visar dock att Bromma är det område i Stockholm stad som har sjunkit lägst.
Ny statistik visar hur mycket bostadspriserna har sjunkit i Stockholms län. Priserna i Bromma har sjunkit men inte lika mycket som andra områden i Stockholm stad.
ANNONS

I Bromma har priserna backat med 1,2 procent de senaste tre månaderna, men tittar man ur ett längre perspektiv på tolv månader så ligger prisutvecklingen på plus 2,6 procent, visar Svensk Mäklarstatistik. Tabellen visar dock att Bromma är det område i Stockholm stad som har sjunkit minst, på Essingen har priserna sjunkit med hela 8,8 procent och i Vällingby och Hässelby ligger siffran på 5,9 procent.

– Nedgången på bostadsrättsmarknaden fortsätter. Centrala Stockholm hade en nedgång med minus 3 procent senaste månaden och årssiffrorna är nu minus 2 procent, säger Hans Flink, försäljningschef på Svensk Mäklarstatistik i ett pressmeddelande.

Att det går nedåt någon månad här och där har varit tydligt under hösten, vilket Mitt i också har rapporterat.

– Det stora utbudet gör att köparna har mer att välja på och tar längre tid på sig innan köp. Säljarna börjar därför anpassa sina priser till den hårdare konkurrensen vilket pressar priserna något nedåt, säger Hans Flink.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.