ANNONS

Brommas liberaler vill satsa på extratjänster

Liberalerna i Bromma vill ta fram minst 20 extratjänster innan årsskiftet.
Liberalerna i Bromma vill ta fram minst 20 extratjänster innan årsskiftet.
I en skrivelse till stadsdelsnämnden skriver Liberalerna i Bromma att Stockholm stad måste bli bättre på att ta fram extratjänster till långtidsarbetslösa eller nyanlända flyktingar. Nu vill man ta fram minst 20 sådana tjänster innan årsskiftet.
– Som liberal brinner jag för att långtidsarbetslösa ska få en andra chans på arbetsmarknaden, säger Per Hammar (L), som sitter i styrelsen för Liberalerna i Bromma till SR.
ANNONS

Liberalerna i Bromma tycker i en skrivelse till stadsdelsnämnden att Stockholm stad måste bli bättre på att ta fram extratjänster till långtidsarbetslösa eller nyanlända flyktingar, rapporterar SR. En extratjänst innebär att staten står för hela lönekostnaden.

– Efter valet 2014 lovade Socialdemokraterna att flera tusen långtidsarbetslösa Stockholmare skulle få riktiga jobb, med riktiga löner men i början av oktober hade bara drygt 200 Stockholmare en extratjänst, säger Per Hammar (L), som sitter i styrelsen för Liberalerna i Bromma och är ersättare i stadsdelsnämnden i Bromma.

I oktober hade Stockholm anställt drygt 200 personer på extratjänster enligt arbetsförmedlingen. I skrivelsen lyfter även partiet fram värdet att ha ett jobb, till exempel att få tillhöra ett sammanhang och att ha någonting att göra på dagarna.

Enligt partiet går också staden miste om pengar när man inte anställer fler extratjänster. Enligt Liberalerna kan Stockholm stad få en premie på 40 miljoner kronor från regeringen ifall 562 extratjänster finns i staden vid årsskiftet.

– Som liberal brinner jag för att långtidsarbetslösa ska få en andra chans på arbetsmarknaden, och extratjänsterna är en bra möjlighet för det här, därför föreslår vi att stadsdelen tar fram minst 20 sådana tjänster innan årsskiftet, säger Per Hammar till SR.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.