ANNONS

Brommas virala raketer 2017

Fyrverkerier.
Mitt i blickar tillbaka på året som har gått. Dessa tre artiklar blev väldigt lästa under
Mitt i blickar tillbaka på året som har gått. Dessa tre artiklar blev väldigt lästa under året.
ANNONS

Raket#1: Jobbar med modulhus – Blev mutad

Utrustning som förstörs, påtrycknignar och mutförsök. Det är verklighet för Alexander Rosberg som gör markundersökningar för flyktingboenden runt om i Stockholm.
Stockholms stad har anvisats att ta emot 2 858 personer som har fått uppehållstillstånd under 2017. Vissa personer ordnar sitt boende på egen hand och många får plats i redan befintliga lokaler, men på flera håll i staden planeras för byggen av modulhus med lägenheter avsedda för nyanlända.
Staden ser ut mark som kan fungera att ställa ut modulhus på. I Traneberg i Bromma vill Stockholms stad bygga tre hus med cirka 10 lägenheter i varje byggnad, totalt upp till 40 lägenheter avsedda för nyanlända familjer. Alexander har blivit erbjuden pengar för att manipulera resultaten.

 

Raket #2: Väggmålningar under Beckomberga

I gångarna under det gamla mentalsjukhuset i Beckomberga döljer sig ett stycke bortglömd kulturhistoria. I en cirka hundra meter lång underjordsgång, mellan det som i dag är Bromma sjukhus och Beckomberga simhall, pryds väggarna av målningar från golv till tak, utförda på 1970-talet av patienter som en del i deras terapibehandling.
De gamla institutionsbyggnaderna har totalrenoverats för att inhysa bostadsrätter, och på de intilliggande parkstråken byggs hela bostadskvarter. Målningarna vittnar om kreatörernas sinnesstämningar – ibland färgglada illustrationer av sagodjur, ibland vålnader med snedvridna ansiktsuttryck – och gjordes med vägledning av en handfull konstnärer för 40 år sedan.
Men snart begravs konstskatten för gott. Vägen som ligger direkt ovanför kulverten ska byggas om.

ANNONS

Raket #3: Våldtäktsförsök i Blackeberg

Mitt i har berättat om tre våldtäkter som har skett i Blackeberg, i motionsspåret i östra Grimstareservatet under hösten. Polisen har haft anledning att misstänka att det handlar om samma gärningsman i alla tre fall. Signalementet från anmälarna har stämt överens och även tillvägagångssättet. Mannen har gått fram till kvinnor som varit i motionsspåret och först börjat prata med dem innan han blivit fysisk och tafsat på kvinnorna.

ANNONS