Brommaungdomar vinnare av e-handel tävling

18-åringarna från Bromma gymnasium skapade e-handelsföretaget Tempus Novum.
18-åringarna från Bromma gymnasium skapade e-handelsföretaget Tempus Novum.
18-åringarna från Bromma blev vinnare av tävlingen "Young E-business of the Year 2017". Gymnasiekompisarna kom på sin affärsidé under en företagskurs i skolan.
Nu har de vunnit ett stipendium på 10 000 kronor.
– Tävlingen har verkligen stärkt vårt självförtroende i företagande, säger Rasmus Huldt, en av vinnarna i tävlingen.
Företaget Payson har startat tävlingen Young E-business of the Year 2017 där ungdomar under oktober har fått skicka in sina bästa e-handelsidéer för chansen att belönas med ett stipendium. Syftet med den årliga tävlingen är att uppmuntra ungt entreprenörskap och få fler ungdomar att starta e-butiker.
Intresset för tävlingen var stort och gymnasiekompisarna från Bromma vann tävlingen med sitt företag Tempus Novum. Denna klocktjänst skapades av 18-åringarna Simon Ramnö, Simon Mäntylä, Ludvig Lillengård och  Rasmus Huldt.
– Det känns faktiskt jättekul men det var fruktansvärt nervöst då det var så hård konkurrens. Men tävlingen har verkligen stärkt vårt självförtroende i företagande, säger Rasmus Huldt.

Kompisarna som studerar tredje året på Brommagymnasium kom på idén om Tempus Novum när det hade en kurs om företagande i skolan. Affärsidén är en tjänst för klockrenovering på nätet, du kan enkelt skicka in din klocka för att få den lagad eller uppfräschad och när klockan är servad skickas den tillbaka.

Killarna bakom Tempus Novum vann ett stipendium på 10 000 kronor, dessa kommer gå till att utveckla verksamheten.

– Vi kommer investera pengarna direkt i verksamheten. Vi vill uppnå en sån hög grad vi kan och dessa pengar ger hos frihet att sikta högre, säger Rasmus Huldt.