Eva Broms på Tyresö konsthall

Eva Broms. BILDEN ÄR ETT MONTAGE.
Eva Broms. BILDEN ÄR ETT MONTAGE.
"Möte vid skymningen"
"Möte vid skymningen"
Eva Broms i Tyresö konsthall.
Eva Broms i Tyresö konsthall.
Novemberutställningen är i full gång på Tyresö konsthall. Den här gången var det dags för Eva Broms att ta plats med sina oljemålningar och akvareller.
– Man blir aldrig pensionerad från detta, säger Eva Broms, 78.

Nu är den årliga Novemberutställningen i full gång på Tyresö konsthall, och det är den före detta Tyresöbon Eva Broms som för första gången ställer ut i hallen. Hon gör det också med råge– 28 målningar i både akvarell och olja.

– Jag tycker hallen är sånt fint rum att ställa ut i, fina proportioner och ljusinsläpp.

Konstverken är inspirerade av iakttagelser i naturen och leker med ljus och rumslighet. Det märks också att Eva har en bakgrund som arkitekt och scenograf.

– Jag tycker att det syns i hennes måleri att hon har den här bakgrunden. Hon är van att tänka tredimensionellt. Hon bygger rum i sin målningar och tänker på ljusinsläpp, skala och rumslighet, säger Charlotte Gyllner, konstansvarig på Tyresö konsthall.

Utställningen pågår till och med den 2 december på Tyresö konsthall.

Målningen ”Vit vattnet”

”Måleriet har alltid funnits med”

Eva bodde tre år på Brinkevägen i Tyresö strand där hon också hade ateljé, men sedan juni har hon hittat nytt bo i Sickla. Det som lockar henne till målarduken är ögonblickens pågående intryck.

– Ljus och rytm tycker jag är spännande, det försöker jag uttrycka i bild. Det är alltid något som väcker min lust att uttrycka mig som inspirerar mig.

Målat det har Eva gjort sedan barnsben, men sedan 18 år tillbaka är det en syssla hon gör på heltid.

– Jag har haft ett roligt yrkesliv, men måleriet har alltid funnits med. Det har alltid handlat om bild och rum på något sätt, ljus och kontraster.

Utställningen är en del av ett återkommande samarbete med Tyresö konstförening där syftet är att lyfta fram konstnärer med koppling till kommunen.