Bromstens IP kan räddas

Konstgräsplanen på Bromstens IP kan räddas.
Konstgräsplanen på Bromstens IP kan räddas.
Hundratals har protesterat. Och staden har lyssnat. Nu kan konstgräsplanen vid Bromstens IP räddas genom att placera skolan på en annan plats.

Efter att Lokaltidningen Mitt i berättade om stadens planer på att riva Bromstens IP var reaktionerna massiva. Hundratals protesterade mot att en skola skulle byggas på platsen, vars konstgräsplan invigdes för bara tre år sedan.

Och nu har staden lyssnat. Nu ska stadsledningskontoret ge flera involverade förvaltningar i uppdrag att utreda en alternativ plats till skolan.

– Vi har lyssnat på kritiken och det är därför vi gör den här nya utredningen. Vi vill att det grundligt ska gås igenom om det finns någon realistisk möjlighet att placera skolan på en annan plats. Det är viktigt att skola, idrott och bostäder kan samsas på ett bra sätt, säger idrottsnämndens ordförande Alexander Lindholm (S).

Han menar att placeringen av skolan grundade sig på ett slarvigt planeringsarbete från början.

– Man började planera en skola på platsen 2008 och 2013 beslutade man om konstgräsplanen utan att lösa en alternativ placering av skolan. Det är två beslut som krockar.

Vems fel är det att det blev så här?

– Det satt ju än annan majoritet i kommunen vid tidpunkten, säger Alexander Lindholm.

Men de senaste besluten kring skolan har ju tagits av sittande majoritet – varför då?

– Vi har fullföljt de planer som legat, men nu trycker vi på paus, stannar upp och kollar på andra möjligheter för var skolan kan ligga, säger Alexander Lindholm (S).