Bromstensskolans sexåringar flyttas

Bromstensskolan flyttar all sexårsverksamhet till lokaler över en halv kilometer bort.

Till hösten ska all sexårsverksamhet på Bromstensskolan ha flyttat ut. Från att tidigare haft vissa klasser som legat i samma korridor som ettorna och tvåorna ska nu alla sexårseleverna gå i skola i lokalen Saltkråkan, som ligger över en halv kilometer bort.

– Det är väldigt upprörande, säger en mamma som har barn i olika åldrar på Bromstensskolan och en sexåring som ska börja till hösten.

Hon menar att barnen nu isoleras från skolan och att poängen med sexårsverksamheten är att slussa in barnen i skolans värld.

– De ska ju få träffa andra barn, lärare och få kontakt med den värld de ska vistas i en lång tid framöver.

Hon ställer sig också frågande till att man ska flytta 70 till 80 sexåringar fram och tillbaka till Bromstensskolan för att äta lunch – en lång promenad för så små barn.

På Bromstenskolan säger rektor Per Hansson att ju äldre barnen blir desto mer knutna blir de till skolans lokaler med ämnen som slöjd och musik. Därför är det bara sexårsverksamheten som kan ligga någon annanstans, enligt honom.

– Det viktigaste i sexårsverksamheten är den nya pedagogiken, att man får börja känna på matten och andra ämnena. Att de får interagera med barn i andra åldrar är en bonus, och inget som vi är oroliga för eftersom de här barnen ses i massor av andra sammanhang också, säger Per Hansson.

Att de får interagera med andra barn är en bonus