Min lokala hjälte

91-åring bestulen – stöldförsök för 50 000

Kvinnan greps i sin bostad i Haninge.
Blåljuskollen Haninge, måndag.
91-årig kvinna bestulen utanför hemmet – och män försökte stjäla varor för 50 000 i elektronikbutik. Här är Blåljuskollen Haninge, måndag, med helgens blåljushändelser.

91-årig kvinna bestulen utanför hemmet

Vid 12.30 på fredagen blev en kvinna med rollator bestulen utanför porten till sin lägenhet på Tungelstavägen i Västerhaninge.

Kvinnan hade tagit ut en större summa pengar i Västerhaninge centrum, begärt sig hemåt och parkerat rollatorn utanför porten.

Hon misstänker enligt polisen att två yngre män, som hon tidigare hade sett i centrum, tagit plånboken när hon kom.

– Kvinnan behövde ställa kassen, handväskan och annat hon hade på rollatorn bredvid sig och misstänker att männen följt efter henne och fiskat upp plånboken. Men signalementen är väldigt dåliga, kvinnan är ju över 90 år, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

– Men mycket talat för att männen hittat henne i centrum och följt efter henne, säger Lars-Göran Rehn.

Män försökte stjäla elektronikvaror – för över 50 000

Vid 11.30-tiden på lördagen gick tre män in i elektronikbutiken Net on net på Vendelsövägen i Handen, tog en kundvagn och fyllde den med elektronikvaror till ett värde på över 50 000 kronor.

– En av männen försökte sedan vilseleda personalen genom att ställa en massa frågor de inte kunde svara på, samtidigt skulle de andra två männen sannolikt ta sig ut med varorna utan att betala, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Personalen kände dock igen männen från en fullbordad stöld i butiken en vecka tidigare, och ringde polisen.

– Två av tre greps, och anhölls också eftersom det är väldigt oklart kring deras identiteter och bostadsadresser. Vi tror att de är mellan 25 och 30 år, säger Lars-Göran Rehn.

Händelsen rubriceras som försök till grov stöld.