Nio års fängelse för mordförsök

Stockholms tingsrätt.
Stockholms tingsrätt.
En 27-årig man har dömts till fängelse för mordförsök på en man på östra Lidingö. Stockholms tingsrätt avvisade 27-åringens version som en efterhandskonstruktion.

Det var en lördag i mitten på augusti som 27-åringen begick brottet i offrets bostad på Lidingö. Enligt brottsoffret kände de båda varandra sedan tidigare. Han uppfattade det inte som att det fanns någon ovänskap mellan dem. Den här kvällen hade de suttit och pratat med varandra när 27-åringen plötsligt gav sig på honom med en kniv eller ett annat vasst föremål. Bland annat blev mannen skadad i bröstet.

Enligt tingsrätten har 27-åringen erkänt att han varit hemma hos mannen under kvällen, men skyllde brottet på en annan person som han menar också dök upp i lägenheten.

Tingsrätten gjorde bedömningen att 27-åringens berättelse inte är trovärdig utan att den framstår som en efterhandskonstruktion. Med hänsyn till omfattningen av brottsoffrets skador, som varit livshotande, är det enligt rätten uppenbart att 27-åringen haft avsikt att döda mannen.

27-åringen var villkorligt frigiven för tidigare brottslighet, bland annat för bedrägeri och grov narkotikasmuggling. För mordförsöket dömdes han av Stockholms tingsrätt till nio års fängelse.