Min lokala hjälte

Åtal väckt efter mordförsök i Käppala

Rättegången hålls i Stockholms tingsrätt nästa vecka.
Rättegången hålls i Stockholms tingsrätt nästa vecka.
En 27-årig man har åtalats för mordförsök på en man i hans hem i Käppala. Försvaret hävdar dock att 27-åringen är oskyldigt anklagad. "Vi ser fram emot rättegången", säger hans advokat Petra Kumlin.

Natten till den 15 augusti åkte polisen ut till en lägenhet i Käppala efter uppgifter om att en man knivskurits. Enligt polisen hade mannens partner hört ljud, gått upp och hittat maken skadad.

Enligt åtalet har en 27-årig man flera gånger huggit eller stuckit mannen mot kroppen och armen med en kniv, alternativt ett annat vasst föremål. Bland annat fick han ett ganska allvarligt hugg mot bröstet, säger kammaråklagare Ola Tingvall som säger att mannen svävade mellan liv och död.

– Fara för att han skulle dö har varit påtaglig. Det är bara på grund av att han fick vård så snabbt som han överlevde.

27-åringen anhölls först i sin frånvaro men greps en tid senare hemma hos sina föräldrar i Växjötrakten. Sedan slutet på augusti har han suttit häktad. Åklagaren har ingen teori om mannens motiv till att ge sig på offret.

– Vi vet inte genom de förhör som vi har hållit varför det här har skett. Varför gärningsmannen begav sig till offret, varför han knackade på och blev insläppt. De är  gamla kompisar men vi vet inte vad hans syfte med att åka dit var. Vi vet vad som har hänt i bostaden. That’s it.

Den 27-åringe mannen förnekar brott. Enligt försvarsadvokat Petra Kumlin är han oskyldigt anklagad och utpekad från början.

– Både han och jag ser verkligen fram emot rättegången för att äntligen få möjlighet att förklara det här. Det vore fel av mig att säga för mycket nu. Men det kommer.

Rättegången kommer att hållas i Stockholms tingsrätt nästa vecka.

LÄS MER: Man höggs i bålen med stickvapen