Bandhagenbo åtalas för bokföringsbrott

pengar
Bandhagenbo åtalas för bokföringsbrott.
I nästan fyra år fifflade Bandhagenbon med företagets pengar och satte totalt in 16 miljoner kronor på sitt privata konto. Nu åtalas mannen för grovt bokföringsbrott.

Under lite mer än fyra år bedrev en 48-årig man med hemadress i Bandhagen ett företag med miljonomsättning. Vad företaget sysslade med framgår inte av åtalet.

Miljontransaktioner

Vid flera tillfällen under de fyra åren ska Bandhagenbon ha fört pengar till ett värde av totalt 34 miljoner fram och tillbaka mellan sitt eget och företagets konto utan någon som helst bokföring. Insättningarna på mannens privata konto ska ha stannat på 16 miljoner kronor.

Kriminella pengar

Enligt åtalet går pengarfifflet kan det inte tolkas på något annat sätt än att Bandhagenbon gjort det i syfte att dölja pengar för någon annan eller sin egen vinning. Det åligger dessutom en misstanke om att pengarna som inte bokförts har med brottslig verksamhet att göra.

Den 48-åriga mannen grep i mitten av februari i år och sitter häktad i väntan på rättegång. Nu åtalas han för både grovt bokföringsbrott och näringspenningtvätt.