Besköts med laser – höll på att krocka

En bilist blev beskjuten med grön laser i Gåshaga i lördags, enligt polisen. Ljuset ska ha varit så kraftigt att mannen höll på att krocka.

Enligt polisen blev de strax efter klockan 18 uppringda av en man som uppgav att han blivit beskjuten med laser i Gåshaga. Mannen ska ha fått sveda i ögat och varit nära att krocka på grund av det kraftiga ljuset.

– Den gröna laserpekaren är generellt mycket starkare än en röd laserpekare. Den är inte tillåten, säger kommunpolis Fredrik Wallén.

Mannen kunde peka ut ungefär vilken lägenhet som ljuset kommit ifrån. Två ungdomar blev misstänkta för misshandel och brott och brott mot strålskyddslagen. Efter att polisen samlat in uppgifter samt beslagtagit och förverkat laserpekaren överlämnas ärendet till socialtjänsten, eftersom ungdomarna var under 15 år och inte straffmyndiga.

– Förhoppningsvis är det bra för målsägande att få en klarhet i hur det gick till. Förhoppningsvis är det också en viktig läxa för ungdomarna och alla andra som kan tänka sig att begå den här sortens brott, säger Fredrik Wallén.