Biltjuv anmälde sig själv

polisbil
Polisen jagade en biltjuv - som sedan anmälde sig själv.
En kvinna i 80-årsåldern blev bestulen på sin bil när hon packade in varor i Mörby centrums garage.

Nu har en man häktats, misstänkt för stölden, efter att han anmält sig själv till polisen.

Det var i fredags förmiddag, den 28 oktober, som biltjuven stal bilen mitt framför den chockade kvinnan som fick hoppa åt sidan.

Bilnyckeln, som inte behöver sitta i tändningslåset för att bilen ska starta, låg löst i bilen och mannen kunde helt enkelt köra i väg med bilen.

Den äldre kvinnan skadades inte fysiskt. Men hon chockades svårt, berättar polisen Michael Kurtti.

– Hon tog det väldigt hårt. Polis och anhöriga fick ta hand om henne, säger han.

Direkt efter stölden satte polisen in helikopter i jakten på rånaren. Nu har en man i 30-årsåldern häktats misstänkt för stölden. Detta efter att mannen självmant gått in på polisstationen och erkänt.

– Ja, det är en lite ovanlig historia. Mannen var less på sitt missbruk och ville få vård. Han erkände även en annan bilstöld, i Helenelund i september, där han snott en bil från en kvinna när hon satt i bilen. Det blev biljakt och en del följdbrott, berättar Michael Kurtti.

Den äldre kvinnans bil är nu tagen i beslag av polisen. Själva bilen fick polisen tillbaka i ett annat brottsärende. Efter att mannen stulit bilen i Mörby centrum användes bilen nämligen av ett par andra män som hade hand om stöldgods. Dessa män kunde polisen dock gripa, misstänkta för häleri.