Blåljus: Man vandaliserade socialtjänstbil

Blåljuskollen Haninge, måndag.
Blåljuskollen Haninge.
Man vandaliserade socialtjänstens bil och flydde – och nytt äldrebrott i centrala Handen. Här är Blåljuskollen Haninge, onsdag.

87-årig kvinna bestals utanför porten

För andra gången på kort tid har en äldre kvinna utsatts för brott i Handen.

Det var på måndagen vid lunchtid som en 87-årig kvinna med rullator, som precis hade handlat inne i Haninge centrum, gick hem mot Eskilsvägen.

– När hon närmade sig porten ska två män i 30-årsåldern kommit fram och hjälpt henne över trottoarkanten. När hon kommer in i lägenheten upptäcker är plånboken borta. Den ska ha legat i rullatorn dessförinnan, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

Förundersökningen har dock lagts ned i brist på bevis. Kvinnan har inte kunnat lämna några specifika signalement, förutom trolig ålder.

För bara två dagar sedan, på natten mot lördagen, rånades en 77-årig kvinna utanför sin port på Utgårdsvägen i Handen av två yngre män.

Man vandaliserade socialtjänstens bil

Vid 10.30 på tisdagen ska en man inackorderad på lågtröskelboendet Ryssevik på Gålö, reagerat kraftfullt mot socialtjänstpersonal som besökte honom.

Mannen ska ha fått ta del av ett beslut, och därefter tagit sig ut på gårdsplanen och satt sig i en gaffeltruck som han lyckas starta.

– Han kör rätt in i socialtjänstens tjänstebil, lyfter upp bilen med trucken och låter bilen falla ned. Bilen fick kraftiga skador, och mannen flyr sedan i gaffeltrucken. Vi hittade trucken i ett skogsparti, men inte den misstänkte. Men vi vet ju vem han är, och vi tror att vi hittar honom, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.


Läs mer: Blåljuskollen: 77-årig kvinna rånad utanför porten, biljakt i Vendelsö – och SL-buss fick inbrott


Socialtjänstpersonalen ska inte ha skadats fysiskt, men chockats av händelsen.

– Varför gaffeltrucken stod på gårdsplanen och vem den tillhör vet vi inte, säger Lars-Göran Rehn.

Enligt Lars-Göran Rehn är det alltjämt ofta som polisen rycker ut till lågtröskelboendet.

– Här finns ju människor med psykisk ohälsa eller andra problem, det verkar som att det borgar för konflikter. Det är rätt ofta vi åker ut dit.

Kvinna i 30-årsåldern stal på Port 73

En kvinna i 30-årsåldern är misstänkt för stölder i ett varuhus vid Port 73 på tisdagen.

– Man upptäcker först på eftermiddagen att hon har väldigt mycket varor i väskorna, och att även hennes minderåriga barn var inblandade mot sin vilja, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Kvinnan förhördes på plats och varorna återställdes i varuhuset.