Blåljuskollen: Bråk vid Handenterminalen

Blåljuskollen Haninge, måndag.
Blåljuskollen måndag med helgens blåljushändelser i Haninge.
Personen som rånades i sin bostad på fredagskvällen var en 50-årig kvinna som tros ha varit på väg ut – och så var det bråk vid Handenterminalen på lördagskvällen. Här är Blåljuskollen Haninge måndag med helgens blåljushändelser.

Rånarna tros ha väntat ut kvinnan i Jordbro

Mitt i Haninge har tidigare berättat om det till synes hänsynslösa personrånet i en lägenhet i Jordbro på fredagskvällen.

Nu pekar mycket på att de två gärningsmännen spanat på den boende, en kvinna i 50-årsåldern, och slog till när hon lämnade bostaden.
– Det kan vara så att hon var på väg ut och de stått och väntat på att hon skulle öppna dörren, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vdi Haningepolisen.

Under knivhot rånade männen kvinnan. Kvinnan skadades inte fysiskt, men en anmälan om grovt rån är upprättad.
– Ingen har gripits i fallet, säger Lars-Göran Rehn.

 

Bråk vid Handenterminalen

Vid 23-tiden på lördagskvällen, vid Handenterminalen, började en man i 30-årsåldern plötsligt slå och knuffa en kvinna han hade en nära relation till.

En kvinna och en man ryckte in och försökte avstyra misshandeln, men blev då själv påhoppade och misshandlade av mannen.

– Men sen ska ett ungdomsgäng ha gett sig på mannen och misshandlat honom och sen försvunnit från platsen, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Polisen ryckte ut till platsen för att ta hand om den misstänkta mannen. Kvinnan var då kvar på platsen.

– Då ger sig mannen på polisen. Han biter den ena polismannen i handen, och biter den andra polisen i vänster överarm. Mannen fick föras till sjukhus efter skadorna han fick från ungdomsgänget. Tre personer har identifierats som vittnen nu i efterhand, säger Lars-Göran Rehn.

Mannen är misstänkt för misshandel, våld mot tjänsteman och narkotikabrott. Han är själv också målsägande på grund av skadorna han fick.