Blåljuskollen: Flera bostadsinbrott samma dag

De tre misstänkta rånarna kunde gripas efter att två vittnen sett rånet.
Blåljuskollen Haninge, måndag.
Flera bostadsinbrott på en och samma dag, kroggäst förd till sjukhus efter – och man hotade polisen två gånger och anhölls. Här är "Blåljuskollen Haninge", med de senaste dagarnas blåljushändelser.

Fyra inbrott på samma dag

Vid fyra tillfällen utsattes bostäder för inbrott eller inbrottsförsök under onsdagen i Haninge.

Vid 19.30 på onsdagskvällen stoppade grannar ett inbrottsförsök på Albatrossvägen mellan Brandbergen och Vendelsömalm.

– Två mörkt klädda män hade tagit sig upp på en balkong, men då skrek grannarna att de skulle ringa polisen. Tjuvarna får panik, hoppar ner, springer till en bil och lyckas efter en del problem köra ut ur området, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

Händelsen rubriceras som försök till stöld.

– Vi har inte hittat bilen. Vi har fått ett foto taget genom mobiltelefon, men bilen är nog för svart för att vi ska komma någonstans, säger Lars-Göran Rehn.

Två lägenhetsinbrott rapporterades samma dag på Vattumannens gata i Brandbergen, och ett villainbrott på Askviksvägen på Gålö.

Ett fönster hade brutits bröts upp på Gålöadressen.

– Det är ovanligt med fyra inbrott på en dag, speciellt när det nu blir ljusare på kvällarna, då brukar inbrotten minska, säger Lars-Göran Rehn.

Tekniska undersökningar gjordes på samtliga platser efter inbrotten.

Hotade polisen två gånger om – anhölls

Vid 14.00 på lördagen ska ordningsvakter i Haninge centrum larmat polisen om en berusad man i 60-årsåldern i Haninge centrum.

– Han är hotfull mot polismännen och gör visst motstånd mot polisen vid omhändertagandet. Han transporteras till Flemingsberg, förhörs och nyktrar till, men när han ska friges hotar han återigen polisen, denna gång de som förhört honom. Då beslutar åklagaren att han ska anhållas, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Kroggäst förd till sjukhus: ”Knuffades av vakten”

En man i 30-årsåldern ska vid 2-tiden natten mot söndag ha blivit knuffad av en ordningsvakt i Brandbergen så hårt att han ramlat, skadat sig och förts till sjukhus.

– Mannen avvisades först sedan vakten tyckt att han druckit tillräckligt. Mannen går hem till sin port i Brandbergen, där ska han ha misshandlats av några män och han går därför tillbaka till krogen eftersom han tror männen gått dit. Där stoppas han av vakten igen, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Där hände något som gör att mannen ramlar till marken.

– Mannen själv menar att vakten knuffade honom för bryskt. Vi har inte hört vaktens version än, men han är i dagsläget misstänkt för misshandel av gästen, säger Lars-Göran Rehn.