Gripen med kaststjärna i tingsrätten och personrån i Vårby

Kaststjärna shuriken
En person fastnade i en säkerhetskontroll på Södertörns tingsrätt med en kaststjärna på sig.
BLÅLJUSKOLLEN HUDDINGE: En person med kaststjärna greps i rätten, ung man rånad i Vårby centrum och ungdomar eldade inne i Skogås station. Här är några av det senaste dygnets blåljushändelser i Huddinge.

Lastbil i diket efter olycka:

En lastbil med en hjullastare på släp och en personbil var inblandade i en olycka på Linneádalsvägen i Lissma strax före klockan nio på tisdagsmorgonen.

Lastbilen med släpet körde ner i diket och personbilen åkte vidare utan att stanna.

– Lastbilsföraren ser ut att ha tvingats väja på en liten enskild väg, vilket tyder på att de inte har kunnat mötas på ett korrekt sätt. Vi har registreringsnumret på personbilen, och försöker nu få kontakt med föraren för att se om det rör sig om en smitningsolycka, säger Albin Näverberg, informatör vid Stockholmspolisen.

Ingen ska ha skadats vid olyckan och bärgare var vid 10-tiden på väg till platsen.

Ungdomar eldade inne i Skogås station:

Fyra ungdomar i 15-årsåldern välte tidningshållare och satte eld på tidningar inne i Skogås station strax före klockan nio på måndagskvällen. Polisen larmades till stationen men ungdomarna hann springa därifrån innan polisen kom fram.

Då pyrde det fortfarande från tidningarna och polisen skrev en anmälan om skadegörelse genom brand.

– Det borde finnas kamerabevakning att titta på där, säger Albin Näverberg, vid Stockholmspolisen.

Ung man rånad av två ungdomar:

Två maskerade pojkar i 15-årsåldern rånade en annan ung man på torget i Vårby centrum vid 16.15 på måndagseftermiddagen.

Rånoffret kom till platsen för att köpa en mössa som var utannonserad på Blocket, men mötte i stället rånarna som krävde honom på pengar.

Efter rånet försvann förövarna i riktning mot närbelägna radhus och polisen sökte i området men utan att hitta någon misstänkt.

Beväpnad med kaststjärna fastnade i säkerhetskontroll:

En person som bar en kaststjärna fastnade i säkerhetskontrollen på Södertörns tingsrätt vid 15.30 på måndagseftermiddagen.

Kaststjärnan togs i beslag och personen förhördes på plats. Han släpptes därefter, men är nu misstänkt för brott mot knivlagen och för våldsamt motstånd.

– Det hör inte till vanligheterna att man stöter på någon som bär kaststjärna, säger Albin Näverberg.