Blåljuskollen: Flera knarkbrott under valborg

Kvinnan greps i sin bostad i Haninge.
Blåljuskollen Haninge, tisdag, med valborgshelgens blåljushändelser i Haninge.
Man svårt misshandlad i Jordbro, rejält vinglig bilresa, man anmäldes försvunnen – och flera narkotikabrott. Här är Blåljuskollen Haninge med blåljushändelserna från Haninges valborgshelg.

Bilist körde rejält vårdslöst från Haninge till city

En bilist vinglade rejält på väg från Haninge in till city vid 22-tiden på fredagskvällen, och var bland annat nära att köra av vägen flera gånger. Bilisten stoppades till sist inne på Centralbron i stan.

Man svårt misshandlad i Jordbro centrum

Mitt i Haninge har redan berättat om den kraftigt misshandlade man i 25-årsåldern som hittades i Jordbro centrum på fredagskvällen.

”Vi har inte kunnat höra personen än, förmodligen på grund av hans tillstånd.”
Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen om grova misshandelsfallet i Jordbro

 

Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen, säger på tisdagen till Mitt i Haninge att den skadade mannen alltjämt inte kunnat höras.

– Vi har inte kunnat höra personen än, förmodligen på grund av hans tillstånd. Rubriceringen är grov misshandel tills vi vet mer, säger Lars-Göran Rehn.

Ingen har gripits i fallet. Några livshotande skador har mannen inte.

Stort polispådrag efter försvunnen man

På valborgsmässoaftons förmiddag anmäldes en man försvunnen i trakterna sydost om Fors golfklubb, i Österhaninge.

Vid 13-tiden hade ett stort polispådrag ryckt ut till området. Polishelikopter och minst fem polispatruller deltog i sökandet.

”Vi ryckte ut och hittade pojken narkotikapåverkad. Hans vapen visade sig vara en soft air gun, som han försökte gömma i en papperskorg.”
Lars-Göran Rehn om händelsen vid Handens pendeltågsstation på första maj

– Det handlade om en räddningsinsats där vi var rädda att den försvunna mannen även skulle skada sig själv. Han hittades i ett skogsparti i närheten, och fördes sen till sjukhus för psykisk ohälsa, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

 

Flera narkotikabrott rapporterade

Haningepolisen hade en särskild insats mot narkotikaproblematik under valborg.

I ett av fallen som utmynnade i ett narkotikabrott, ska en lokförare sett en 14-årig pojke med pistol vid Handens pendeltågsstation och larmat polis.

– Vi ryckte ut och hittade pojken narkotikapåverkad. Hans vapen visade sig vara en soft air gun, som han försökte gömma i en papperskorg. Han hade inte åldern inne för vapnet och är nu även misstänkt för brott mot vapenlagen, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Hädelsen inträffade vid 16.40 på första maj, och var bara ett i raden av rapporterade narkotikabrott.

– Vi har säkert sju åtta rapporterade anmälningar om narkotikabrott under valborgshelgen. Alla är inte ungdomar, utan det finns även vuxna bland fallen.