Blåljuskollen måndag: Krogpersonal misshandlad – och flera relationsärenden

Två kroganställda, på två olika krogar, blev misshandlade under helgen.
Två kroganställda, på två olika krogar, blev misshandlade under helgen.
En anställd i en bar fick ett glas i huvudet, en krögare misshandlades – och flera relationsärenden. Här är Blåljuskollen måndag med helgens händelser i Haninge.

Slog till ölglas – träffade krogpersonal i huvudet
Vid 16-tiden på fredagen blev en man nekad att köpa i baren på en restaurang vid Poseidons torg i Handen. Då slog mannen till ett ölglas som hängde ovanför bardisken – glaset träffade en anställd i baren i huvudet. Någon ordningsvakt fanns inte på plats när händelsen inträffade.
– Den anställde fick lindriga skador, och behövde inte uppsöka sjukhusvård, det blev någon bula. Gärningsmannen hann försvinna innan vakter eller polis hann komma till platsen, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

Restaurangägare misshandlad vid stängning
En restaurangägare i Haninge centrum skulle stänga för kvällen och dra ner sitt jalusi på fredagen vid 20-tiden när han en man i 45-årsåldern kom fram och sparkade krögaren i rumpan, och därefter slog honom hårt i ansiktet. Attacken ska ha skett helt oprovocerat.
– Ordningsvakter var fortfarande i tjänst i centrum och ingrep och tillkallade polis, som sedan grep mannen. Det förefaller inte som att mannen haft något motiv till överfallet, men han har retat sig på något. Antagligen var alkohol med i bilden, han förhördes när han blivit lite nyktrare, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Läs mer: Polisen sökte misstänkt beväpnade ”clowner”

Bil brann i Jordbro
Vid 20.16 på lördagskvällen larmades polis och räddningstjänst om en bilbrand på Blockstensvägen i Jordbro. Det fanns spridningsrisk, men räddningstjänsten lyckades släcka branden innan andra fordon drabbades.
– Det var en enskild bil som drabbades, och det finns inga tecken på socka oro, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Ett förrådsinbrott och ett inbrottsförsök
Det har varit relativt lugnt på inbrottsfronten i helgen sett till senaste tiden, men två inbrott har trots allt anmälts. Ett förråd tillhörande en villa på Krogtäppan i Jordbro har fått inbrott, och ett inbrottsförsök i en lägenhet har anmälts på Vallavägen i Handen.
– Man försökte ta sig in genom altandörren, men lyckades inte få upp den. Tydligen var det en säkerhetsdörr, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Väldigt många relationsärenden – och ”clownhysterin” har lagt sig
Nu tycks folk ha tröttnat på att skrämmas i clownmask. Polisen har inte fått in en enda anmälan under helgen.
–  Vi hoppas det lagt sig, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.
Desto mer har det bråkats och slagits i hemmen i kommunen.
– Det har varit väldigt mycket relationsärenden i helgen, säger Lars-Göran Rehn.