Blåljuskollen: Två personrån – en man rispades med kniv

Knivrån vid Västerhaninge centrum.
Tre män knivrånade en man vid Västerhaninge centrum på tisdagen.
Två olika personrån – och i ett av fallen blev en man i 25-årsåldern rispad med kniv. Här är Blåljuskollen Haninge.

Man överfallen utanför Brandbergens centrum

Natten mellan söndag till måndag, vid 3-tiden, blev en man i 25-årsåldern plötsligt överfallen utanför Brandbergens centrum.
– Flera okända gärningsmän överföll honom och rånade honom på värdeföremål, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

Händelsen anmäldes först två dygn senare till polisens kontaktcenter, vilket gör händelsen svårjobbad för polisen.
– Vi har knapphändiga uppgifter i dagsläget, det finns frågor att ställa och vi kanske måste komplettera med något förhör med honom. Hade han ringt polisen direkt hade sjävklart en patrull åkt upp, säger Lars-Göran Rehn.

Tre män rånade 25-åring i Västerhaninge – rispade honom med kniv

Vid 15.20 på tisdagseftermiddagen knivrånade tre okända män en 25-årig man nära Ribby pizzeria vid Västerhaninge centrum.

De fick med sig kontanter och rispade dessutom mannen på överkroppen med kniv. Personen blev inte allvarlig skadad, men han fördes ändå till vårdcentralen.

Polisen, som ryckte ut utan att hitta tre männen, har inlett en förundersökning angående grovt rån.

– Händelsen inträffade vid Nederstaleden. Det finns inga vittnen i nuläget, men det kanske kommer fram, säger Roger Russing, biträdande stationsbefäl vid polisen Stockholm syd.

Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen säger att polisen kanske kan få hjälp av övervakningsfilm för att hitta gärningsmännen.

– Man får nog jobba ett tag med detta för att kunna hitta gärningsmännen, säger han.

Kan ni säga något om vilken ålder männen tros vara i?

– Jag får nog vara försiktig i de delarna. Men det jag kan säga är att den målsägande lämnat ganska bra signalement, mera konkreta än i normalfallet.

Inga fler mobilstölder på skolor av misstänkta män

Mitt i Haninge har tidigare berättat om att två män ska ha gått in på Söderbymalmsskolan i Handen och lurat till sig en mobiltelefon från en elev på måndagen. En anmälan till polisen gör gällande att männen var i 40-årsåldern. Polisen misstänkte att samma män kunde ha gått in på Dalarö skola och även där lurat till sig en mobiltelefon – men nu backar polisen från de uppgifterna.

– Det är möjligt att de här männen fortsatt någon annanstans, men vi har haft möte med de andra delarna av polisområde Stockholm Syd och ingen har nämnt något. Detta kan ha varit en engångsföreteelse på Söderbymalmsskolan. Jag får nog utgå från att männen aldrig varit på Dalarö skola. Det har varit en del oklarheten, och elevens mobiltelefon på Dalarö kan ha försvunnit på annat sätt, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.